Rețeta zilei

Concurs Macrou la cuptor

782
Ingrediente: 1 kg macrou, 2 morcovi, 300 g țelină rădăcină, 3 cepe, un pahar vin alb (200 ml), piper boabe, foi dafin, ulei, 2 - 3 linguri bulion, lămâie, verdeață, condimente pentru pește.
Mod de preparare: Peștele se curăță, se spală, se sărează și se condimentează cu o oră înainte de preparare. Ceapa tăiată fideluță, morcovul tăiat rondele, țelina rasă pe răzătoarea mare se călesc, apoi se adaugă bulionul, vinul, piperul, foile de dafin și zeama de la o jumătate de lămâie. Se fierb toate cam 10 minute. Legumele astfel călite se răstoarnă într-o tavă, se așează peștele deasupra și se dă la cuptor timp de 30 minute, la foc potrivit. Se servește cald, presărat cu pătrunjel și rondele de lămâie. Este o mâncare ușoară, iar combinația legumelor cu peștele aduce un gust intens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1563 secunde