Măști cosmetice de casă

114
Măști cosmetice de casă - mascafructe-1374614578.jpg
Un ten cu o piele foarte fină și sensibilă are nevoie de o îngrijire specială, iar măștile preparate în casă, din produse naturale, sunt binevenite. Iată câteva rețete recomandate de specialiști în cosmetică:

Mierea, ca bază. O mască pe bază de miere de albine ajută la recăpătarea elasticității pielii, lăsând-o foarte catifelată. Este important ca înainte de a aplica masca să-ți demachiezi tenul. Amestecă într-un bol două lingurițe de smântână, două gălbenușuri de ou, două lingurițe de miere de albine și două lingurițe de ulei de avocado. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 10-15 minute, după care o poți îndepărta cu apă caldă. Se recomandă ca această mască să fie aplicată o dată pe săptămână.

Mască din fulgi de ovăz amelio-rează și combate inflamația sau iritația pielii sensibile. Ai nevoie de trei sferturi de cană de fulgi de ovăz și de un gălbenuș. Macină în blender fulgii de ovăz, până când obții o pudră fină.

Într-un castron amestecă pudra cu gălbenușul. Aplică amestecul pe ten și lasă să acționeze 10-15 minute, după care clătești bine cu apă caldă.

Tot pentru a reduce iritația tenului, mai poți încerca și masca dintr-o cană de iaurt și jumătate de cană de fulgi de ovăz. Aplică masca pe tenul curat și lasă să acționeze 15 minute. La sfârșit, clătește tenul cu apă caldă. Aceste măști le poți aplica de două ori pe lună.

Argila, ingredient miraculos. Pe lângă igiena zilnică, indicat este să aplici pe tenul sensibil, o dată la două săptămâni, o mască pe bază de argilă, care hidratează și tonifică tenul. Amestecă într-un bol o lingură de argilă, o lingură de miere de albine, o lingură de apă de trandafir (fie de lavandă) și opțional o linguriță de gel de aloe vera. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze pentru 10 minute, evitând zona ochilor, pe care o poți proteja cu două discuri demachiante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : La ce ajută amigdalele
Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Hrănim sau nu pisicile cu… boabe?
Pagina a fost generata in 4.35 secunde