SFATURI

Concurs Măsuri de precauție la cumpărarea de automobile second hand (2)

338
Specialiștii atenționează asupra riscurilor pe care le presupune achiziționarea automobilelor second hand și recomandă următoarele măsuri pentru limitarea lor:
l Riscul tehnic este reprezentat de starea necorespunzătoare din punct de vedere tehnic a autovehiculului. Mulți dintre cei ce vând asemenea autoturisme știu să le "cosmetizeze" bine înainte, să ascundă aceste vicii tehnice și să dea astfel impresia că o mașină a fost bine întreținută și puțin rulată. Acest risc poate fi limitat prin prezența unui specialist auto în momentul achiziționării.
l Riscul juridic este acela că mașina pe care doriți să o achiziționați ar putea să fi fost furată (din România sau din străinătate), seriile de identificare ale automobilului modificate, iar actele falsificate.

Ce măsuri de precauție se impun?
l Când mergeți să cumpărați un autoturism solicitați vânzătorului să vă prezinte un act de identitate în original, precum și actele de identitate ale autoturismului tot în original (certificat de înmatriculare, carte de identitate);
l Confruntați datele din actul de identitate al vânzătorului cu cele din actele de identitate ale autoturismului;
l Este de preferat ca autoturismul să fie înmatriculat în România (numărul de înmatriculare să fie același cu cel din certificatul de înmatriculare, atenție la cifre sau la ordinea literelor, în special a unor litere ca "X", "Y", "W", "K");
l Seriile înscrise (poansonate) pe motor, caroserie, șasiu trebuie să fie aceleași cu cele existente în cartea de identitate și certificatul de înmatriculare ale autoturismului (fiți foarte atenți la acestea pentru că pot fi modificate).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Salată chinezească cu tăiței
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cafea ungurească
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Vineri, 20 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cum se îngrijește gerbera
Pagina a fost generata in 2.6913 secunde