Meniu de post

384
Meniu de post - salata-1333908132.jpg
Salată cu orez și fasole roșie

Ingrediente: o salată verde (aproximativ 130 de grame), 150 de grame orez brun, 2 bucăți de țelină feliate, o jumătate de ceapă roșie tăiată mărunt, 200 de grame de boabe de porumb dulce, 250 de grame de boabe de fasole roșie. Pentru dressing: 3 linguri de ulei de măsline, sucul de la o lămâie, o jumătate de linguriță de zahăr pudră, 3 linguri de coriandru proaspăt tocat, sare și piper negru proaspăt măcinat. Mod de preparare: Pune orezul la fiert timp de 20 de minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Procedează și cu boabele de fasole la fel. Prepară dresing-ul pentru salată, amestecând ingredientele. Într-un vas mare pune țelina, salata verde, ceapa, toate tăiate mărunt și porumbul. Adaugă peste orez și fasole, după ce, în prealabil, le-ai lăsat la scurs. Amestecă ingredientele în vas și toarnă dressing-ul, amestecă bine și salata e gata.

Mâncare boierească

Ingrediente: 1,5 kg ardei kapia (poate fi și ardei gras), sare, usturoi, 1 kg roșii bine coapte, o ceapă, ulei. Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăță, se scot cotoarele și sâmburii și se taie fâșii destul de groase. Roșiile se toacă la robot sau se dau prin răzătoare. Ceapa tocată se călește în puțin ulei. Deasupra se pun roșiile și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă ardeii, se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic până când sunt bine fierți. Se stinge focul și se adaugă trei căței de usturoi. Se servește atât caldă, cât și rece, ca fel de mâncare sau ca garnitură.

Prăjitură cu mere

Ingrediente: 1 kg mere, 500 g făină, 20 g drojdie, 50 g ulei de măsline, 4 - 5 linguri de zahăr (depinde cât de dulci sunt merele). Mod de preparare: Frământați un aluat din făină, apă, drojdie, o lingură de ulei și lăsați-l la dospit cam jumătate de oră. Între timp, spălați merele, le curățați de coajă și le dați pe răzătoare, după care le amestecați cu zahărul. Încingeți puțin ulei de măsline și căliți merele 3 - 4 minute. Întindeți două foi de aluat, așezați una în tava de cuptor unsă cu ulei, apoi merele și, în final, cealaltă foaie de aluat. Dați la cuptor până se rumenește, cam 40 de minute. Este o rețetă excelentă pentru un desert de post.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Iată când sunt merele nocive
Pagina a fost generata in 0.2941 secunde