Iată când sunt merele nocive
Un studiu realizat de experții de la King´s College London Dental Institute arată că prejudiciul adus de mere stării de sănătate a danturii este de patru ori mai mare decât cel provocat de băuturile carbogazoase. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane și s-a constatat că atunci când o persoană mestecă un măr, nivelul ridicat de aciditate al fructului afectează în mod considerabil dinții. S-a dovedit că riscul ca dentina să fie afectată era de 3,7% în cazul persoanelor care mâncau cu regularitate mere.
Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de știință, conțin echivalentul a patru lingurițe de zahăr, ceea ce provoacă un nivel crescut de aciditate în gură. În acest sens, medicii recomandă ca merele să fie consumate împreună cu o felie de cașcaval sau brânză, întrucât calciul reduce aciditatea.
Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de știință, conțin echivalentul a patru lingurițe de zahăr, ceea ce provoacă un nivel crescut de aciditate în gură. În acest sens, medicii recomandă ca merele să fie consumate împreună cu o felie de cașcaval sau brânză, întrucât calciul reduce aciditatea.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Marţi, 11 Octombrie 2011