Vaccinați-vă împotriva gripei!

459
Vaccinați-vă împotriva gripei! - vaccin-1318349941.jpg
Ministerul Sănătății va lansa, în perioada următoare, campania anuală de vaccinare antigripală gratuită. Pentru această iarnă au fost achiziționate un milion de doze de vaccin gripal, pentru imuni-zarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Este vorba de persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli respiratorii, cardiovasculare și metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, dar și personalul medical. Ca în fiecare an, campania de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi.

Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

"Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor și în special a gripei. De asemenea, este recomandat să fie evitate zonele aglomerate și expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecție adecvate", este sfatul specialiștilor ministerului.

De asemenea, pentru menține-rea unui corp sănătos este nece-sară respectarea unui regim de viață sănătos: o alimentație bogată în proteine, legume și fructe, odihnă și mișcare, precum mersul pe jos, cu bicicleta, patinajul etc.

Începând din această săptămână, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile monitorizează cazurile de viroze respiratorii și gripă din sezonul 2011-2012. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Alimentația influențează laptele matern
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Iată când sunt merele nocive
Pagina a fost generata in 1.5746 secunde