Meniu de week-end

339
Meniu de week-end - 2septmenuweekend-1314976942.jpg
Friptură de vițel cu orez și fructe

Ingrediente: 125 g orez bob lung, sare, ½ banană, o linguriță zeamă de lămâie, un mango mic, o lingură unt, 7 linguri supă de carne, 2 linguri sherry sec, o linguriță de piper negru boabe, un vârf de cuțit boia de ardei, 2 mușchiuleți de vițel, o lingură unt topit.

Mod de preparare: Orezul se pregătește după indicațiile de pe ambalaj. În acest timp, se taie banana felii și se stropește cu puțină zeamă de lămâie. Se curăță mango de coajă și sâmburi, iar pulpa se taie cubulețe. Banana se prăjește în unt, se adaugă mango, supa, sherry și boabele de piper, se amestecă bine și se condi-mentează cu sare, piper și boia. Orezul fiert se amestecă cu fructele, se condimentează și se păstrează la căldură. Carnea se prăjește în unt, pe fiecare parte aproximativ trei minute și apoi se condimentează. Se taie în felii subțiri și se servește alături de orezul cu fructe.

Halva grecească

Ingrediente: o ceașcă ulei de măsline, o ceașcă griș fin, o ceașcă de griș mai mare, 3 cești de zahăr, 4 cești de apă, scorțișoară. Opțional, pentru ornat: topping de ciocolată, migdale prăjite, o portocală și scorțișoară.

Preparare: Uleiul de măsline se pune într-o cratiță și când este încins se adaugă grișul, apoi se mestecă continuu. Se ține pe foc până se rumenește. În altă crăticioară se pune la fiert apa cu zahărul, până se topește zahărul. Când grișul este gata rumenit se toarnă siropul de zahăr, scorțișoara și se lasă la foc mic, amestecând mereu până se îngroașă compoziția. Halvaua este gata atunci când se dezlipește de pereții cratiței. Compoziția se așază în formă sau într-un bol, se lasă la răcit, apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă, se presară scorțișoara și se ornează cu migdale, topping de ciocolată și felii de portocale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : "Experiența" i-a… pus bețe-n roate!
Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Zacuscă
Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Joi, 01 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza românească
Pagina a fost generata in 2.2816 secunde