Concurs Meniu de week-end

462
Friptură de pui cu busuioc și brânză de capră
Ingrediente: 4 piepți de pui cu os și piele, 20 frunze proaspete busuioc, 300 g brânză de capră rasă amestecată cu o linguriță de smântână, sare grunjoasă, piper.
Preparare: Se desprinde ușor pielea de pe pieptul de pui și se pun frunzele de busuioc una lângă alta, până acoperim toată suprafața. Pasta de brânză se pune peste frunzele de busuioc. Se așază carnea, presărată cu sare și piper, în tavă, care se introduce în cuptorul încins, unde se ține până când se rumenește frumos. Încercăm să vedem dacă s-a copt înțepând ușor carnea cu furculița. Se servește cu salată de rucola, ceapă roșie și roșii cherry.

Clătite cu mere
Ingrediente: 200 g făină, două ouă, 2 lingurițe ulei, 400 ml lapte, sare, coaja de la o lămâie, esență de vanilie sau rom, după gust, 2 mere mari rase, o linguriță scorțișoară, jumătate linguriță nucșoară, zahăr praf, zahăr vanilat.
Preparare: Se mixează bine ouăle cu uleiul, sarea, esențele, apoi se adaugă făina, mixând în continuare, coaja de lămâie și la sfârșit laptele, până obținem un aluat de clătite mai gros, ca o smântână.
Adăugăm merele spălate și rase cu coajă cu tot, apoi scorțișoara și nucșoara. Se pune aluatul rezultat cu polonicul în tigaia încinsă și se frige în puțin ulei, pe ambele părți, la fel ca o clătită. Se rulează, iar după ce s-au răcit puțin se pudrează cu zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat și scorțișoară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Soacra mea e… poamă dulce!"
Pagina a fost generata in 2.6726 secunde