Concurs Cum să te relaxezi la sfârșit de săptămână

430
După o săptămână epuizantă, specialiștii recomandă câteva soluții pentru a alunga oboseala și a te elibera de tensiune, asta în cazul în care nu ți-ai propus nicio ieșire și rămâi acasă.
l Problemele de serviciu trebuie să rămână acolo, așa că nu lua acasă dosare pe care ți-ai propus să le studiezi. Ești deja obosit, iar pe lângă asta, apar și acasă nenumărate lucruri care îți vor distrage atenția. Mai bine ieși la o șuetă cu prietenii, urmărește o emisiune captivantă, scoate câinele la plimbare, întinde-te confortabil în pat, cu o ceașcă de ceai aromat.
l Organizarea trebuie să fie literă de lege, așa că fă o listă cu problemele de care trebuie să te ocupi în week-end. Vei avea astfel clar în minte ce ai de făcut, fapt care te va ajuta să te deconectezi de problemele de la serviciu și să te gândești cum să-ți petreci mai bine zilele libere.
l Tăcerea e de aur. Nu e cazul să nu mai scoți o vorbă, dar poți tăcea măcar preț de câteva minute. Așază-te cât mai comod, închide ochii, respiră adânc și nu te gândi la nimic. Vei simți cum te eliberezi de tensiunile inerente acumulate în cursul săptămânii.
l Scrie! Dacă, totuși, o anumită situație de la serviciu te preocupă atât de mult încât nu ți-o poți scoate din minte, așază-te la birou și scrie despre problema respectivă, fără a te opri, până simți că te-ai descărcat. După aceea, rupe hârtia. Poate nu ți se pare o metodă eficientă, însă psihologii americani recomandă cu entuziasm așa numita terapie a scrisului. Chiar dacă nu vei găsi imediat soluția pentru a ieși din impas, cel puțin îți vei pune ordine în gânduri și probabil vei ajunge la concluzia că lucrurile nu sunt atât de grave cum par la prima vedere.
l Obișnuiește-te să asculți muzică, pune-ți căștile pe urechi și izolează-te în lumea ta.
l Fă-ți timp pentru hobby-uri. Citește, mergi la concerte, la film sau la teatru. Vei observa cum acumulezi energie pozitivă și te simți pregătit să răstorni munții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Soacra mea e… poamă dulce!"
Pagina a fost generata in 2.9279 secunde