Meniul zilei

328
Clătite aperitiv

Ingrediente pentru aluat: 1 l lapte, 2 pahare făină, 3 ouă, o lingură de ulei. Ingrediente pentru umplutură: cașcaval ras, șuncă rasă, ciuperci tăiate, ceapă.

Prepararea aluatului: Laptele se amestecă cu ouăle, apoi se adaugă treptat făina. Aluatul se amestecă bine, iar la sfârșit se adaugă o lingură de ulei. Se ia jumătate de polnic de compoziție și se pune în tigaie, având grijă să fie uniform. Prepararea umpluturii: Cașcavalul se amestecă cu șunca. Ceapa se taie mărunt și se călește. Se scurge bine de ulei și se amestecă cu ciupercile. Cele două compoziții se adaugă alternativ în foile de clătite. Acestea se împăturesc și se mai prăjesc puțin.

Carne de vită cu sos de rodii

Este o gustare caldă sau chiar un fel principal apreciat în restaurantele

libaneze din România, denumit "ras asfour", tradus prin expresia "cap de vrabie" (nume dat bucățelelor de carne). Se prepară din cuburi (sau fâșii) de carne, în special de vită, sotată cu ceapă și caramelizată cu suc de rodii. Fragedă, aromată, dulce și totodată acrișoară, carnea din ras asfour are un gust unic.

Ingrediente: 800 grame carne de vită fragedă (mușchi, antricot), 2 cepe mari, 100 ml sirop de rodii, 3 linguri ulei de măsline, o cană supă de vită, zeamă de lămâie (dacă e cazul), 2 linguri pătrunjel verde tocat, piper proaspăt măcinat.

Preparare:

Curățați ceapa și tăiați-o peștișori. Tăiați carnea în cuburi sau fâșii. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiță. Adăugați carnea și sotați-o la foc iute cam cinci minute. Când începe să-și schimbe culoarea, adăugați ceapa și rumeniți-o la foc mare. Stingeți cu sirop de rodii și supă. Fierbeți la foc iute până când carnea este bine pătrunsă și sosul s-a îngroșat. Asezonați cu sare (dacă e cazul) și piper. Ras asfour se servește ca atare, cu lipii, ca gustare caldă sau cu garnituri de grâu bulgur,cușcuș, ca fel principal. Dulceața și aciditatea ras asfour-ului se reglează cu zeamă de lămâie și/sau puțin zahăr.

Cheesecake cu dovleac copt

Un tort delicios care va fi pe placul întregii familii. Ingredientele de bază sunt biscuiții digestivi, untul, crema de brânză și dovleacul copt. Se prepară simplu și foarte rapid.

Ingrediente: Pentru crustă: o cană biscuiți digestivi mărunțiți,

4 linguri de unt, 1/4 linguriță de ghimbir răzuit, o linguriță miere de albine (opțional). Pentru cremă: 2 căni piure de dovleac copt, 4 linguri de unt, 2 pachete de cremă de brânză sau brânză de casă, o linguriță esență de vanilie, o linguriță scorțișoară, o linguriță ghimbir răzuit, 1/4 linguriță sare de mare, 1/2 cană zahăr pudră.

Mod de preparare: Untul se topește și se combină cu biscuiții digestivi, ghimbirul răzuit și mierea de albine. Se pune crusta într-o tavă cu pereți detașabili și se presează cu ajutorul unui pahar. Se dă la cuptorul încins timp de șapte minute. Crema de brânză și untul se amestecă cu mixerul, după care se încorporează piureul de dovleac și condimentele. La final se adaugă zahărul pudră și sarea de mare. Se așază peste crusta răcită, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider cel puțin șase ore înainte de a fi servit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, marfă pentru export?
Pagina a fost generata in 2.3763 secunde