Meniul zilei

347
Meniul zilei - panfryingtofuandsquash-1327867228.jpg
Brânză tofu cu legume

Ingrediente: 3 dovlecei; 2 vinete; 3 cepe; 2 țeline; un ardei gras; un praz; o cutie de tofu; 200 g ciuperci; 5 linguri ulei de măsline; 2 linguri oțet de mere, cimbrișor, sare, piper.

Mod de preparare: Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii și țelina sunt tăiate și puse într-un vas. Se adaugă peste ele piper, sare, oțet și două linguri de ulei de măsline. Sunt lăsate câteva minute pentru a se "înrudi" unele cu altele. După ce au devenit "rude", sunt puse într-o tavă într-un strat generos. Peste legume se pune brânză tofu tăiată cubulețe. Se adaugă două linguri ulei și cimbrișor. De dorit ar fi ca tava să fie acoperită cu o folie de aluminiu. Tava este pusă la cuptor la o temperatură de 190-200 grade Celsius, timp de 35 minute. După timpul menționat, tava este scoasă, se înlătură folia și se mai stropește cu o lingură de ulei conținutul. Se mai dă la cuptor timp de zece minute pentru gratinare.

Manga Thai

Ingrediente: o cană ulei de alune, o tulpină de praz tocată mărunt, 250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fără piele, un cățel de usturoi, o legătură de ceapă verde, 2 linguri de ulei, 3 linguri sos de soia, 200 ml smântână, 4 linguri vin sec, o conservă mango, o lingură ulei de susan, o linguriță coajă lămâie.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în 500 ml apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se spală peștele, se șterge și se taie cuburi. Se toacă usturoiul și ceapa verde. Se călește usturoiul în ulei și se adaugă peștele, care se prăjește pe ambele părți. Sosul de soia, smântâna și vinul se lasă să fiarbă în tigaie, apoi se pune conserva de mango și se încălzește, iar la sfârșit se adaugă peștele, ceapa, uleiul de susan și coaja de lămâie.

Clătite cu ton și sos de roșii

Ingrediente: un ou, 100 g făină, 200 ml lapte și un praf de sare  â (‘V— pentru clătire; 150 g ton, 150 g roșii, 20 ml ulei, 5 g usturoi, 20 g ceapă, sare, piper.

Mod de preparare: Se face compoziția de clătite, apoi acestea se coc. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit, după care se adaugă tonul tăiat cubulețe. Se condimentează cu sare și piper. După circa zece minute se adaugă roșiile decojite tăiate cubulețe și se mai lasă la foc mic timp de cinci minute. La sfârșit se adaugă usturoiul și se mai condimentează, dacă e cazul. Cu această compoziție se umplu clătitele. Se decorează cu lămâie și ceapă roșie. Se servesc și ca antreu cald.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 2.3346 secunde