Meniul zilei

282
Omletă cu somon afumat pe pâine prăjită

Ingrediente: 30 g unt, 6 ouă, 2 felii de pâine albă, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, 4 felii de somon afumat, o lămâie tăiată în patru bucăți. Mod de preparare: Topește untul într-o tigaie la foc moderat până când se formează spumă deasupra. Bate oăle într-un castron și adaugă-le în tigaie. Se amestecă ouăle continuu cu ceva flexibil precum o spatulă, astfel încât să nu se lipească omleta de marginea tigăii. Omleta trebuie gătită până când apar câteva bucăți tari de ou înconjurate de ou încă moale, aproape crud. Mai apoi se stinge focul. Jamie Oliver spune că omleta se gătește inclusiv când este luată de pe foc. Lasă omleta în tigaie cât timp ungi cele două felii de pâine, prăjite înainte pe grătar sau toast, cu unt! Mai apoi, pune omleta pe feliile de pâine și nu uita să o garnisești cu sare și piper. Adaugă pe deasupra feliile de somon și câțiva stropi de lămâie, pentru un plus de gust.

Vită cu sos de soia și ghimbir

Încearcă o rețetă inspirată din bucătăria asiatică, care îți oferă o savoare cu totul aparte. Este ideală și dacă urmezi o cură de slăbire, pentru că nu conține multe grăsimi. Ingrediente: 2 bucăți de carne de vită pentru friptură (aproximativ 225 grame), sare de mare și piper negru, 8 linguri cu sos de soia, 2 verze chinezești sau spanac sau orice alt tip de verdețuri, o bucățică de ghimbir cât un deget, dat prin răzătoare,

un ardei chili, curățat de semințe și tocat mărunt, o jumătate de cățel de usturoi, răzuit, sucul de la un lime, ulei de măsline. Mod de preparare: Într-o tigaie-grill foarte bine încinsă, așază bucățile de vită asezonate cu sare și piper și lasă-le până când se fac mediu sau după preferințele tale. Așază apoi pe o farfurie și lasă să se răcească două minute. Fierbe verdeața în apă clocotită în care ai pus puțină sare, până ce se înmoaie puțin. Cât friptura este încă fierbinte, stropește-o cu câteva linguri de sos de soia și presară usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime și uleiul de măsline. Când verdeața s-a înmuiat, împarte-o pe două farfurii, taie friptura de vită în fâșii subțiri, așază deasupra frunzelor verzi și stropește cu restul de sos rămas în farfuria în care ai pus inițial friptura.

Chec gustos, gătit fără foc

Ingrediente: 200 grame de biscuiți digestivi, 110 grame de nucă mărunțită, 110 grame de fistic decojit și mărunțit, 10 cireșe confiate, 2 bucăți de bezea mărunțită, 150 grame de unt, o lingură miere de albine, 200 grame ciocolată neagră.

Mod de preparare: Se rup în bucăți mici biscuiții și se amestecă împreună cu nucile, fisticul și cireșele confiate. Restul ingredientelor se pun într-un vas și se topesc la abur. Se combină ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolată, se amestecă bine ingredientele și se presează într-o tavă de cozonac pe care s-a așezat în prealabil folie de plastic. SE lasă marginile foliei pe lângă tavă, pentru a scoate cu ușurință checul. Se pune la frigider câteva ore până se întărește bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Respirația  urât mirositoare (II)
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Pagina a fost generata in 1.5852 secunde