Meniul zilei

197
Șnițele de legume

Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi, 2 cepe, 3 morcovi, 1 țelină, 2 rădăcini de pătrunjel, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, 4 ouă, 200 g făină, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureți cartofii, ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, țelina și pătrunjelul în apă cu sare, iar după 15 minute, adaugi cartofii tăiați cuburi. După ce au fiert legumele și s-au răcit, le scurgi de zeamă și le treci prin mașina de tocat sau le pasezi cu furculița. Adaugi ceapa tocată, 2 ouă, verdeața tocată, sare și piper după gust și 2 linguri de făină și omogenizezi compoziția. Bați apoi ouăle rămase cu făină cât să obții un aluat ca o smântână mai groasă. Formezi șnițele din compoziția de legume pe care le treci prin amestecul de ouă și făină și le prăjești în ulei încins. Sunt bune cu orice salată de sezon.

Praz cu cașcaval

Ingrediente: 1 kg praz, 50 g unt sau margarină, 200 ml smântână, un gălbenuș, 100 g cașcaval ras, sare, un vârf de cuțit nucșoară răzuită.

Mod de preparare: Se îndepărtează pielița de pe praz, verdeața se taie în așa fel încât să rămână 4-5 cm pe praz. Prazul astfel curățat se taie în bucăți de 5 cm, se fierbe în apă cu sare până când se înmoaie, neacoperit, apoi se strecoară. Se așază prazul unul lângă altul într-un vas termorezistent uns cu unt și se toarnă deasupra smântâna amestecată cu gălbenuș, cu cașcavalul ras și condimentat cu nucșoară. Deasupra se fărâmițează untul rămas și se prăjește în cuptor la foc mare, până când suprafața devine de un roșu deschis.

Turtă dulce

Ingrediente: 500 g făină, 200 g zahăr, 2 ouă întregi, plus 2 albușuri, 2 lingurițe bicarbonat stins, 9 linguri miere, o linguriță scorțișoară pisată. Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus (mai puțin zahărul și cele două albușuri), aluat din care se formează biluțe de mărimea unei măsline, care se pun în tava unsă și tapetată și se dau la cuptor. Când sunt gata se răstoarnă într-un lighean care va fi acoperit. Separat, se bat cele două albușuri cu 200 g zahăr tos și o linguriță oțet de lămâie. Se amestecă biluțele (coapte) cu albușurile bătute, apoi se așază pe tăvi, pentru a se usca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5533 secunde