Concurs Meniul zilei

397
Aperitiv pe bază de orez

Ingrediente pentru șase porții: o ceașcă de orez integral, fiert în prealabil; o ceașcă de orez auriu, fiert în prealabil; ½ ceațcă orez sălbatic; un ardei gras roșu, tăiat mărunt; o cutie de porumb, scurs; patru cepe verzi, tăiate mărunt. Dressing: 3 linguri iaurt degresat și 3 linguri zeamă de lămâie. Mod de preparare: După ce a fiert orezul, se lasă la răcit, apoi se adaugă legumele tăiate și dressing-ul. Compoziția ar trebui lăsată la rece câteva ore sau chiar o noapte, pentru a permite aromelor să se amestece.

Cotlet umplut

Ingrediente: 200 g cotlet porc, 50 g mozzarella, un ou, 50 g pesmet auriu, 50 g făină albă, 30 g sote legume (morcov, ardei gras, broccoli, ananas), 5 g ienibahar pulbere, 2 g busuioc, un ardei gras, 20 g usturoi, 50 g șuncă Praga, un fir de ceapă verde, sare, piper negru. Mod de preparare: Cotletul se desface în două, se condimentează cu sare, piper negru și busuioc, după care se bate, până obținem o foaie de carne, care se unge cu ulei de măsline. Se acoperă cu o folie și se lasă în liniște zece minute. Apoi, în 15 mililitri de ulei de măsline, se trage la tigaie șunca de Praga, tăiată fideluță. Se adaugă soteul de legume (ananasul la sfârșit, tăiat triunghiuri), ceapa verde tăiată fâșii, usturoiul tocat, ardeiul gras tăiat cubulețe și se condimentează cu sare, piper negru și ienibahar pulbere. Mozzarella se taie cubulețe și se adaugă în compoziție. Se ridică folia de aluminiu de pe cotletul de porc ușor macerat (la temperatura camerei), în partea dreaptă așezându-se compoziția obținută. Partea rămasă liberă a cotletului se îndoaie peste compoziție, lipindu-se marginile prin presare. Șnițelul astfel obținut se trece prin pulbere de făină albă, ou bătut, bine condimentat și pesmet auriu, apoi se prăjește în ulei încins.

Negresă cu nuci și ciocolată

Un desert ce frizează perfecțiunea. Simplu și ușor de făcut, dulce-consistent, moale-cleios în interior și ușor crocant la suprafață. Probabil cel mai bun lucru care a apărut pe continentul nord-american. Porții: 12-16 Timp de preparare: 50-60 de minute. Ingrediente: 230 g unt, 4 ouă, 160 grame făină, 70 grame cacao, o cană nuci tocate, o treime cană ciocolată rasă, o treime plic praf de copt (3-4 grame), 10 ml esență de vanilie, 240 grame zahăr, un vârf de cuțit de sare. Preparare: Încingeți cuptorul la 180-190 de grade. Topiți și răciți untul. Tocați ciocolata și nuca din cuțit. Încorporați ouăle, apoi zahărul, vanilia, pudra de cacao, făina, sarea și praful de copt. Adăugați nuca și ciocolata. Turnați și nivelelați amestecul, într-un strat de două degete, într-o tavă unsă cu unt. Introduceți la cuptor pentru 10-15 minute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3846 secunde