Meniul zilei

392
Meniul zilei - vitacusosdemustar400-1342962785.jpg
Pește prăjit în bere

Ingrediente: 800 g pește oceanic, un pahar de bere, un cățel de usturoi, 100 ml smântână, un gălbenuș de ou, unt cât o nucă, o linguriță de vegeta. Preparare: Feliile de pește decongelat se călesc rapid în unt, se adaugă berea, vegeta și usturoiul. Se fierbe înăbușit zece minute. Înainte de a servi, usturoiul se poate scoate. Se freacă smântâna cu gălbenușul de ou, compoziția se toarnă peste pește și se lasă la încălzit. Se servește cu garnitură de cartofi sau de orez.

Vită în sos de muștar

Ingrediente: 800 g carne de vită, fără os  (pulpă, vrăbioară, spată), 400 ml smântână, 100 ml muștar de Dijon (sau alt muștar de calitate, aromat și picant), 2 linguri de ulei de măsline, 200 ml vin alb sec, o foaie de dafin, 50 g de unt gras (80% grăsime), 500 ml supă de vită, o legăturică mică de tarhon (sau două lingurițe de tarhon uscat), o ceapă, sare și piper alb. Preparare: Topiți untul în ulei de măsline și rumeniți carnea de vită, tăiată în cubulețe, în amestecul de grăsimi. Până se prăjește carnea și îi scade zeama lăsată, curățați ceapa și tocați-o mărunt. După ce toată zeama a scăzut și carnea începe să se rumenească, scoateți carnea și strecurați grăsimea. În același vas în care s-a prăjit carnea, curățat și uscat, încingeți grăsimea strecurată și adăugați ceapa. Când ceapa s-a înmuiat adăugați carnea și stingeți cu supa de vită și vinul alb. Dacă nu aveți supă de carne, adăugați un litru de apă și un cub de concentrat pentru supă de vită. Adăugați frunza de dafin și lăsați să fiarbă totul timp de 30-40 de minute până când carnea este fiartă. Pregătiți un sos din smântână, muștar și patru linguri de zeamă în care a fiert carnea. Adăugați sosul și tarhonul peste restul mâncării și amestecați. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci minute. Potriviți de sare și piper.

Se servește cu garnituri de piure de cartofi, rissotto cu parmezan sau chiar mămăligă. Combinația acestora (mai puțin cea cu risotto) merge de minune cu cea a castraveților murați în oțet. Pentru piure și mămăligă, cea mai elegantă metodă de servire constă în întinderea acestora pe farfurie și montarea (turnarea) amestecului de carne și sos într-o adâncitură făcută în mijlocul lor.

Înghețată de casă

Ingrediente: 150 g zahăr, 200 ml lapte, un ou, 20 g cacao, un plic de zahăr vanilat, 500 g frișcă. Mod de preparare: Laptele, zahărul și oul se fierb la foc potrivit, amestecând continuu. După ce se ia vasul de pe foc, se adaugă praful de cacao și zahărul vanilat, apoi se lasă să se răcească. Separat, se bate frișca, se toarnă compoziția peste frișca bătută, amestecând ușor până la omogenizare completă. Se toarnă în forme care se pun la congelator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : Simptomele polipilor nazali
Pagina a fost generata in 1.8089 secunde