Meniul zilei

288
Meniul zilei - sitemeniu-1401111264.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 2 mere mari, 200 g cașcaval (cât mai aromat), maioneză, sare, piper, salată verde, iaurt. Mod de preparare: Se spală bine merele și se taie bucățele, fără a se curăța de coajă. Se taie și cașcavalul și frunzele de salată, se asezonează și se amestecă totul cu maioneza subțiată cu două linguri de iaurt. Este un aperitiv nu doar ușor și rapid de preparat, ci și cu adevărat delicios.

Pui cu crustă de muștar. Ingrediente: 4 pulpe de pui, apă, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri oțet de mere, 4 căței usturoi, câteva foi de dafin, verdețuri  ² #_ pătrunjel, mărar, busuioc, mentă etc., sare, piper, muștar. Mod de preparare: Pulpele de pui se bat puțin, apoi se lasă câteva ore în marinata făcută din apă, oțet, ulei de măsline, verdețuri, foi de dafin. Când se scot pulpele se tamponează ușor cu un șervețel, se ung pe o parte cu muștar în strat gros, iar peste se presară verdețuri. Fiecare pulpă se așază pe grătarul încins cu partea unsă cu muștar în jos. Înainte de a întoarce pulpele se unge și cealaltă parte cu muștar. La final, muștarul formează o crustă delicioasă. Se pot înlocui pulpele cu carne de porc, vită etc.

Clătite cu sirop de caramel. Ingrediente: o cană de făină, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt, un sfert de linguriță de sare, un ou bătut, o ceașcă de lapte, 2 linguri de ulei, 2 banane coapte și tăiate felii, sirop de caramel. Mod de preparare: Într-un vas, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt vas, se amestecă oul, laptele, uleiul și feliile de banană. Cele două amestecuri se combină. Apoi se va pune la foc mediu o tigaie unsă cu ulei. Se va adăuga în tigaie aproximativ un sfert de cană din aluat pentru fiecare clătită. Clătita se va ține la foc până când va deveni aurie pe ambele părți. După ce sunt gata, clătitele vor fi stropite cu sirop de caramel din belșug. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de casă
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 26 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Luni, 26 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.797 secunde