Pentru sănătatea dumneavoastră

Moare de frica stomatologului

420
Moare de frica stomatologului - 28novsanfricadentist-1322495291.jpg
"Când vine vorba să mă duc la dentist, intru în panică. Este specia-list bun, are cabinet modern, însă omul e mereu plictisit. Pe de altă parte, de la miros și zgomotul frezei mă ia cu leșin. Cum să depășesc starea asta, pentru că trebuie să merg urgent la dentist?" (Victoria Adam).

v v v

Medicul stomatolog Dana Stănică ne-a explicat că tehnologia, aparatura și materialele stomatologice de ultimă generație, sterilizarea instru-mentarului conform standardelor impuse de Uniunea Europeană, ar trebui să asigure un confort fizic și psihic sporit pacientului. Chiar și în aceste condiții, acceptă că sunt destui oameni care se tem foarte mult de stomatolog, iar din cauza acestui sentiment, lasă problemele să se complice. Pentru a depăși mai ușor momentul, se poate recurge la o tehnică numită inhalosedare, o procedură de anestezie în stoma-tologie, folosită cu succes și în alte state, și în țara noastră.

Stomatologul consideră însă că și conduita personalului medical este extrem de importantă în relația pacient – medic. Dacă aceasta nu este una corectă și caldă, teama pacientului față de stomatolog va persista, indiferent de cât de avansate sunt tehnicile de tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Când îl ducem la dentist pe cel mic
Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Ața dentară vă prelungește viața
Pagina a fost generata in 0.3996 secunde