Modalități de pensionare

590
2

Articole de la același autor

"Este adevărat că și femeile, și bărbații au dreptul să iasă la pensie pentru limită de vârstă și vechime la 65 de ani? Câte feluri de pensie se dau, în pre-zent, în țara noastră? Ruxandra Tinca". Doamnă Tinca, după cum ne-a explicat Mihaela Crivea, expert în probleme de muncă, referitor la stagiul minim de cotizare în vederea pensionării potrivit actualei legislații, acesta este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Referitor la tipurile de pen-sionare posibilă în prezent în sistemul public de pensie, atenție, nu în cel privat!, aces-tea sunt de cinci categorii, după cum urmează : 1) pensia pentru limită de vârstă; 2) pensia anticipată; 3) pensia anticipată parțială; 4) pensia de inva-liditate; 5) pensia de urmaș.

Condiții

Expertul ne-a mai spus că pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condițiile privind vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare sau în specialitate, după caz, prevăzute de această lege. Cât privește vârsta legală de pensionare la termen, dincolo de proiecte și discuții, deocam-dată, aceasta este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați. Rămâne de văzut dacă, până la urmă, se va produce acea vehiculată egalizare a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați, respectiv la 65 de ani. 

Comentează știrea

Dedi gheorghe
15 octombrie 2013
Modalitsti de pensionare

Articolul este total neclar, si prezinta date eronate referitoare la varsta de pensionare a femeilorsi stagiul minim de cotizare.azi se primesc dosare de pensionare pentru limita de vrsta numai pentru femeile care indeplinesc conditiile mentionate in articol ? Astept cu nerabdare raspunsul dstra dna Florica Zdru deoarece eu va stiam o jurnalista competenta.

STERE AURELIA
10 decembrie 2013
CIND IES LA PENSIE?

MA NUMESC STERE AURELIA,15 04 1954. AM LUCRAT VINZATOARE-ALIMENTARA-. AM VECHIME 28 ANI SI 7 LUNI. PUTETI SA-MI SPUNETI CU CE SUMA VOI IESI LA PENSIE?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6181 secunde