"Nu mă face nimeni tată cu arcanul!"

3936
13

Articole de la același autor

Într-adevăr, testul de paternitate nu se poate face în lipsa consimțământului celor implicați. Însă, dacă presupusul tată, de exemplu, refuză, nu mama copilului, ci instanța este cea care îl poate obliga să se supună testării.


Dacă în urmă cu câțiva ani, cel puțin în țara noastră, testul de paternitate se făcea, în covârșitoarea majoritate a cazurilor, la solicitarea instanțelor de judecată, acum, statisticile arată că numărul bărbaților care vor să se convingă că ei sunt tații biologici ai copiilor pe care îi cresc este în continuă creștere. La polul opus se află bărbații care nu acceptă, nici în ruptul capului, să fie supuși unei testări de acest fel, oricât de "amenințați" ar fi de mama copilului că lucrurile nu vor rămâne nelămurite pentru totdeauna.
 Asupra unei asemenea situații atrage atenția astăzi o cititoare:  "Eu nu sunt genul să-mi spăl rufele în public, mai ales când la mijloc este un copil. Problema e că tatăl copilului, cu care am trăit în concubinaj, nu era în țară când am născut, dar mi-a promis că o să vină la timp, să-l declare, însă n-a făcut-o. Până la urmă am înregistrat copilul, doar nu era să-l las fără certificat de naștere dintr-o ambiție. Copilul are acum doi ani, n-a venit nici să-l vadă, spune că muncește în Spania și n-are timp. L-am amenințat în toate felurile și eu, chiar și părinții lui, care țin mult la nepoțelul lor, ei mă ajută să-l cresc, dar degeaba… De câte ori îl sun, repetă ca un papagal: «Nu mă face nimeni tată cu arcanul!». Culmea e că el și-a dorit acest copil mai mult de-cât mine și acum, când are nevoie să fie crescut, i-a întors spatele și țipă că nu e obligat să fie tată. Ce pot face eu? Se fac teste la Constanța?".
După cum am aflat de la  Institutul de Medicină Legală Constața, la acest nivel nu se fac teste de paternitate, pentru că Medicina Legală constănțeană nu dispune de aparatura necesară în acest sens. Așadar, se recomandă Institutul de Medicină Legală București. 


Rolul "arcanului", jucat de instanță
Avocatul Aurel Glăvan ne-a confirmat că pentru realizarea testului de paternitate, părțile implicate trebuie să-și dea consim-țământul. Chiar și pentru minor, indiferent de vârstă, este nevoie de o decizie în acest sens din partea părintelui sau a tutorelui care îl au în grijă: "Acordul pentru testare trebuie să se exprime în scris și în cazul custodiei comune. Cât privește refuzul presupusului tată, dacă el continuă s-o țină tot așa, evident că nu poate fi luat cu arcanul, ca pe vremuri, pentru că nici mama copilului, nici părinții, nici alte persoane din preajma lui nu îl pot obliga să facă testul dacă nu vrea. Asta nu înseamnă că există mai multe soluții. Nu, soluția este una singură și aceasta este instanța de judecată. Așadar, mama copilului este cea care va trebui să-l dea în judecată pe cel care susține că este tatăl minorului, pentru confirmarea sau infirmarea paternității. Apoi, în urma unei hotărâri judecătorești, respectivul va fi obligat să facă testul". De asemenea, tot instanța este cea care va preciza și denumirea institutului de medicină legală unde să se facă testul de paternitate. 


La Constanța nu se face testul
După cum am aflat de la  Insti-tutul de Medicină Legală Constanța, la acest nivel nu se fac teste de paternitate, întrucât nu există, în dotare,  aparatura necesară în acest sens. De regulă, se recomandă Institutul de Medicină Legală București.
De precizat că la efectuarea unui test de paternitate, solicitantul trebuie să achite o taxă de expertiză, al cărei cost oscilează în funcție de tipul investigației solicitate. Mai pot solicita efectuarea testului ADN și familiile interesate să stabilească anumite legături de rudenie biologică, stabilindu-se astfel dacă există înrudire între frații vitregi, între bunici și nepoți, între unchi/mătuși și nepoți sau între veri, până la gradul IV.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
6 martie 2014
lamuriri

Inca un exemplu de nenorocit care da din kur 5 minute si apoi nu se mai uita in urma.E cea mai clara dovada de lasitate si impotenta mentala. Nu-l face nimeni tata cu arcanul, s-a facut singur tata cu echipamentul din dotare. Cat de nenorocita/a sa fii, sa ii intorci spatele, sa abandonezi, un copil neputincios ? Nici nu stii cu cine ajungi sa faci copii. Si asta o spune un barbat, un sot si tatal a doi copii, adica EU ! Din partea mea, pentru toti cei care abandoneaza copii, indiferent de motive, va doresc, sa nu simtiti implinirea, pe nici un plan, niciodata !! Daca ar fii posibilitati materiale, garantat construiesc o casa de copii carora le voi arata ce inseamna sa fii tata, sa iubesti, sa sacrifici, sa daruiesti, le voi oferi educatie, un camin, un viitor. E una dintre cele mai mari dorinte si sper sa mi se intample. Daca reusesc, ma duc la spital si iau TOTI copiii abandonati, aflati acolo la momentul acelei vizite si ii cresc eu, impreuna cu sotia si copii mei naturali.

Una
6 martie 2014
Ups

Mai rau este cand cresti copilul altuia, traind mereu cu indoiala ca nu este al tau !

behehehe
6 martie 2014
mai noni,

dupa cum vorbesti, parca nu esti baietel... femeile sa caste bine ochii si sa nu mai desfaca picioarele dupa cum au chef... in fata oricui! de unde stie ala ca el e tatal? cine stie ce informatii o avea si tu vrei sa i-l bagi pe gat... daca ea e sigura ca el e tatal, sa inceapa procesul de recunoastere a paternitatii si justitia va decide. Nu esti judecator! ea de ce nu are curaj sa se adreseze justitiei? Nu e vorba de ea sau el e vorba de copil. Lucrurile trebuie rezolvate de justitie, ca sa nu pluteasca nici un fel de banuiala. Cui ii place sa plateasca prosteste pentru copilul altuia? Mai terminati cu mentalitatile astea comuniste! Daca el e tata plateste, daca nu bye, bye! Acum sa nu vii ca si el o avea un copil aiurea si trebuie sa plateasca oricarei fufe pensie alimentara... Ai ramas gripat la directiva CC a PCR "Nici un copil fara tata!"? Femeile nu mai raspund in cazul asta? Sunt egale -ba chiar superioare- barabtilor pina la pensie alimentara? hehehehehehehehe....

behehehe
6 martie 2014
sau tu te gandesti

la baiatul "lui" Mazare, care nu prea seamana cu el? Nici conformatia corporala (schelet, masa) nici trasaturile fetei... Nici inaltime. Si vrei sa-i plateasca pensia alimentara? O plateste, ca nu are ce face. Altfel se face de ras. Crezi ca o fi divortat degeaba? Si nu se mai insoara de bine?

Una
6 martie 2014
esti informat gresit

Si in Statele Unite (jandarmul democratiei) se aplica principiul "nici un copil fara tata". Pentru ca sunt niste costuri sociale, pe care statul nu vrea sa si le asume. Ai copil - plateste-i pensie alimentara. Nu statul trebuie sa ti-l creasca, ci tu.

Răspuns la: mai noni,
Adăugat de : behehehe, 6 martie 2014
dupa cum vorbesti, parca nu esti baietel... femeile sa caste bine ochii si sa nu mai desfaca picioarele dupa cum au chef... in fata oricui! de unde...
noni
6 martie 2014
x

Parerea mea e una de bun simt si nu cred ca trebuie sa caracterizeze doar barbatii sau doar femeile. Omeneste, e de bun simt ce am scris si sustin in continuare. De acord cu tine, test de paternitate si s-a rezolvat. Reportajul spune ca el REFUZA acest test, citeste bine. Cat despre mentalitatile comuniste, no comment. Ai familie ? Daca nu, crezi ca vei avea, cu mentalitatile astea ?

Răspuns la: mai noni,
Adăugat de : behehehe, 6 martie 2014
dupa cum vorbesti, parca nu esti baietel... femeile sa caste bine ochii si sa nu mai desfaca picioarele dupa cum au chef... in fata oricui! de unde...
behehehe
6 martie 2014
sa mai pun un he?

Sunteti dusi cu pluta! In SUA e alt principiu: femeia fara tata e SOMATA sa declare tatal prezumtiv al copilului. Pentru ca lipsa tatalui, provoaca un gol psihic in educatia copilului si pentru ca apare si problema financiara destul de dureros. Totusi, tatii aduc ceva bani acasa... se zice de egalitariste. Dar tatalui prezumtiv i se fac analize serioase. Daca la analize iese ca nu el e tatal, i se cere scuze de catre justitie si lasat in pace. La noi, mai toti cei reclamati ies tata?!!! Chiar daca nu a facut sex in viata lui cu fufa. Apoi, mai e si povestea cu "razboiul spermelor", cea care are mai multi amanti, merge la orgii etc. Pe scurt, barbatii care refuza recunoasterea unui copil se bazeaza pe imoralitatea mamei. Ori ea e fufa, ori el e iresponsabil. Daca e dat in judecata, instanta il va obliga sa faca testul. Dar e o problema. Caci daca el va pierde, ii va da fufei bani, dar nu se va atasa de copil. Doar daca (vezi Piturca) va plati o pensie alimentara prea mare, caz in care il ia la el acasa... Deci, la noi e la fel ca in SUA si nu e. Atit mentalitatea cat si aplicarea legii e total diferita. Omeneste e ca o fufa sa stie sa utilizeze prezervativul, si pilule anticonceptionale. De dinainte si de dupa. Nu poti sa faci o familie cu un tata adus vorba lu' ala cu arcanu. Dar probabil pe ea o intereseaza doar banii lui. In general, barbatii sunt foarte duri in privinta paternitatii fortate, mai ales cand stiu ca mama e... Iar a trai toata viata cu gandul ca sotia a facut copii cu altul (altii) e un chin. In plus, legea se gandeste doar la copilul femeii fara sot. Dar ce se intimpla cu copii tatalui prezumtiv (prezenti sau viitori) care vor avea sursele economice limitate de acest copil "din flori", pe care justitia il apara in detrimentul lor? Legea e proasta si inutila pentru o societate morala. Legea vrea sa lecuiasca o nedreptate, dar lezeaza alte persoane. (Viitoarea sotie si copii ai tatalui prezumtiv.) Asa e in societatile care incurajeaza sexul in afara casatoriei si destrabalarea. Copii nelegitimi pe care statul nu vrea sa-i creasca si mult cancer de col uterin. Nu trebuie incurajata pedepsirea tatilor prezumtivi (femeile trebuie invatate sa se protejeze singure de sarcini nedorite si de virusul HPV luat si cu prezervativ. cauzele sunt aceleasi: excesul de sex... cu multi barbati necunoscuti ...) Sunt si femei care ii imbata pe barbati si apoi fac sex cu ei, pretextind ca ei ar fi tatii reali. Altele nu-i imbata ci ii farmeca etc. Fiecare isi prinde prostul cum crede. Dar legea nu trebuie sa le sprijine. Ele profita de nevinovatia proastelor, care chiar cred barabtii care le duc cu vorba fara sa le pese de urmari. De aici s-a ajuns la o ineptie sociala. Pe urma se intreaba femeile de ce barbatii le evita si nu vor sa faca sex cu ele... Prefera prostituatele, care stiu cum sa evite sarcina. Problema e simpla. Daca femeia e sincera si a fost dusa cu vorba, sa-l cheme in judecata. (Desi si citarile astea au un termen limita, din cate stiu eu. Sau noile coduri nu le mai au...) Ii vor face analizele cu forta. Dar a condamna, in bloc, toti tatii care refuza testul cu fufele astea,,, e prea mult. E problema de mentalitate. De asta devii susceptibil de analiza... subiectiva, noni. Nici un barabat nu acuza alt barbat in astfel de cazuri... Doar femeile latra pe tema barbatilor iresponsabili. Dar ele unde erau cand el dadea din fund? Nu stii ca daca cateaua (cacofonie intentionata) nu ridica coada, dulaul nu poate face nimic? Dar... dupa voturi, vad ca jurnalul asta e citit doar de pezediste si pezedisti! ma miram eu de ce v-ati lasat pe tanjala in ultima vreme si nu mai aduceti critici onor conducerii orasului... Cum, chiar sunteti toti chiori si nu vedeti ca Raducu nu seamana cu "taticu" din acte? Mai feminizdelor, mai vedeti conferintele lui Pam Stentzel pe You tube. Aveti nevoie sa intelegeti dreapta in actiunea... sexuala! Aveau dreptate cititorii aia care o recomandau. Nu stiu daca voi avea familie, dar voi avea copiii mei! Sunt si familii fara tati sau fara mame. Notiunea de familie e mai larga in ziua de azi. De ce as ingriji de o vaca nerecunoscatoare si plimbareata, cu coada mereu sus, care face vitei cu toti taurii din ocol, pentru o cana de lapte? Daca va fi sau nu familie, depinde de sotie... O fufa nu e-n stare sa puna bazele si sa ingrijeasca o familie. O fufa are grija doar de foalele ei! Nici macar de copii nu se ingrijeste. Toti au bun simt. Depinde din ce directie privesc fenomenul! Iar aici se pare ca exista doar unul singur. Noroc ca mai apare cate un behehehe sa pigmenteze discutia si sa arate si alte puncte de vedere. Prea v-ati aliniat toti (toate) la PCR si feminizde.

behehe
6 martie 2014
in presa din UK

a aparut recent un nou termen "femei Piranha". Se refera tocmai la fufele care profita de sarcina si isi agata tipi cu bani in procese de paternitate. In procese vadit abuzive, fara probe sau cu probe masluite etc. Nu mai credeti voi ca sexul e doar dragoste si incredere. In fapt, e vorba de a i-o trage! Depinde cine, cui! Pina la dragoste si familie... ehehehehe!

behehehe
6 martie 2014
e adevarat,

la noi feminizdele au fost aduse de Stalin si poporul rus, pe tancuri; dar feminizdele comuniste isi au originea in feminizdele democrate de peste Garla. In SUA e si capitala feminizdelor mondialiste. Moscova a fost doar o etapa. Iar legea asta in SUA e noua. Nu stiu daca are 25 de ani...

noni
6 martie 2014
e lupta grea

Nu esti pornit degeaba pe acest subiect. Ori esti patit, ori iti e frica sa nu ti se intample, ori ceva s-a intamplat cu tine. Si ca sa lamurim un alt aspect, cel legat de faptul ca un barbat, nu scuza sau acuza un alt barbat. O sa o fac eu, daca nu te superi. Ii condamn pe toti cei cu amante, pe cei care se duc la curve si acasa le plang copiii de foame, pe cei cre isi bat nevestele, copii, etc. Pot, am voie ? EU sumt primul barbat, cap de familie, tata si sot care are curaj sa arate cu degetul aceste exemplare, indiferent de ce cred unii sau altii. Din respect am citit toate postarile tale si tot din respect, incerc sa nu comentez mai mult. Si nu uita vorba marinarilor: iubeste-ti copiii, ca si cum ar fi ai tai ! Multa bafta !

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2801 secunde