Concurs "Nu mi se permite să demisionez. E legal?"

299

Articole de la același autor

"Mi-am găsit ceva mai bun de muncă, am făcut cerere de demisie, dar nu mi se acceptă pe motiv că acum patru ani am fost la un curs organizat de firmă. Nu neg asta, numai că eu acum aflu că acest curs mă ține legată de firma asta toată viața. E legal așa ceva?" (Mirela Popa).

Dacă participarea la cursurile sau stagiile de formare profesională este inițiată de angajator, potrivit Manuelei Marcu, specialist în probleme de muncă, toate cheltuielile sunt suportate de către acesta. Este bine de știut însă că în întreg intervalul cât urmează acele cursuri sau stagii în condițiile legii, salariatul va beneficia de toate drepturile salariale deținute, dar și de vechime la acel loc de muncă, această perioadă fiind considerată stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat.

Pe de altă parte, într-adevăr, salariații care au beneficiat de un astfel de curs sau stagiu de formare profesională nu pot avea inițiativa încetării contractului individual de muncă. Atenție! Această interdicție este valabilă numai pentru perioada convenită prin act adițional.

Pentru că susțineți că nu ați semnat un asemenea act când ați făcut acel curs, specialista vă recomandă să aveți o discuție la serviciul de Resurse Umane, pentru a verifica mai atent formalitățile care s-au făcut înainte de a pleca la acel curs. Au trecut niște ani de atunci, deci o lămurire a situației v-ar ajuta să rezolvați problema. Iar dacă într-adevăr nu ați semnat niciun act, ar trebui să vi se ia în calcul demisia, dacă vă mențineți acest demers. Este în interesul dumneavoastră să clarificați acest lucru, întrucât există riscul ca, demisionând, să fiți obligat la plata tuturor cheltuielilor ocazionate de desfășurarea acelui curs professional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Sport : Demisie în Liga I
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Sport : Victor Pițurcă, amenințat cu demisia!
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ion Stan NU va demisiona din Parlament!
Pagina a fost generata in 0.5989 secunde