Nu se ridică nimic fără buletin!

809
Nu se ridică nimic fără buletin! - bul-1345766891.jpg
Potrivit reglementărilor în vigoare, eliberarea oricărui colet fără aviz poștal, carte de identitate și semnătură de primire este interzisă. Cititoarea noastră, Cornelia Mitișan, consideră că regulile sunt prea drastice, motiv pentru care propune ca astfel de corespondențe să poată fi eliberate unui membru al familiei, desigur, pe baza confruntării datelor din buletinul de identitate. Apreciază că măsura ne-ar mai scoate un pic din "Meandrele birocrației autohtone; sincer, nu înțeleg de ce un colet extern nu se dă pe baza avizului unei persoane din familie, lucru dovedit cu adresa din buletin? Fără aviz, aș înțelege cumva… Nu mi s-a întâmplat niciodată să primesc la cutie un aviz greșit!".

v v v

Poate că în viziunea dumneavoastră, argumentele privind eliberarea coletelor poștale altei persoane decât destinatarului ar putea sta în picioare. Având însă în vedere reglementările Poștei, obligația oricărui oficiant este ca la predarea oricărui colet (fie acesta intern sau din afara țării, în regim simplu sau recomandat), să ceară, pe lângă avizul de expediție, atât actul de identitate al destinatarului, cât și semnătura acestuia. Este musai ca pe buletinul de expediție să se noteze aceste date și să apară semnătura celui căruia i se adresează corespondența. În plus, aceste reguli sunt valabile pentru orice alt tip de corespondență.

Procedura corectă este următoarea: după sosirea coletului în oficiu, oficiantul face un aviz pe care îl dă factorului poștal de teren. Acesta îl duce destinatarului, care, apoi, vine cu avizul la poștă și primește pachetul, în condițiile prezentate mai sus. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2062 secunde