Nu vă ies clătitele? Iată câteva trucuri pentru reușita acestora

2615
1
Probabil că puțini sunt cei cărora nu le plac clătitele, aceste delicii pufoase. Iar dacă sunt făcute ca la carte, plăcerea savurării unui desert atât de vechi, dar la fel de iubit dintotdeauna, va fi maximă.

Combinarea ingredientelor, esențială

Nu fă greșala să pui întâi ouăle și laptele și peste ele să presari făina în ploaie. Pune întâi făina, fă în mijloc o adâncitură și acolo toarnă ouăle, făina și uleiul. Amestecă-le dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, până se omogenizează.

Calitatea componentelor, la fel de importantă

Dacă poți, alege întotdeauna ouă de casă. Colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent.

Dacă vrei clătite ceva mai slabe caloric, poți folosi lapte semi-degresat, însă în nici un caz complet degresat, căci vei pierde tocmai consistența pufoasă a clătitelor.

Spune nu uleiului de măsline pentru că împrumută clătitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar dacă vrei umplutură dulce pentru ele, vei strica tot.

Folosește ce este mai simplu, adică făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. Se schimbă situația dacă vrei clătite americane.

Comentează știrea

anca
2 martie 2012
tu ai citit reteta asta inainte sa o postezi?

-Pune întâi făina, fă în mijloc o adâncitură și acolo toarnă ouăle, făina și uleiul - Amestecă-le dinspre centru înspre mijlocul castronului

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6524 secunde