Nu vă luați câine dacă nu sunteți pregătit

370
Nu vă luați câine dacă nu sunteți pregătit - 9293e2662d706845a23fcbdd071a1f2f.jpg
"I-am promis băiatului meu că o să-i cumpăr un câine de Paște. Însă m-a avertizat că vrea unul mare, să nu mă prindă cu vreun pechinez sau ceva de genul. Aș vrea să știu ce-i de făcut, că n-am nici cea mai vagă idee. Vă mul-țumesc!" - Valentina T., din Constanța
vvv
Dacă doriți să cumpărați un cățel, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu vă recomandă să țineți seama de câteva lucruri: câinele de talie mai mare are nevoie de mai multă mâncare, dar și de mai multă mișcare. Să nu cumpărați un asemenea animal decât dacă puteți să-i asigurați atât mâncarea necesară, cât și mișcarea după care tânjește.
La fel de importantă este însă și lungimea părului, pentru că părul lung trebuie întreținut, pieptănat. De asemenea, se fixează mai bine în covoare și mobilă tapițată.
Înainte să aduceți câinele la domiciliu, să-i alegeți un nume, pentru că e primul lucru pe care va trebui să-l învețe. Apoi, hotărâți unde va dormi și asigurați-i un culcuș comod, fără curenți. Unii pui învață de la început că locul unde dorm și jucăriile sunt lucruri care le aparțin întrutotul. Asta îi va ajuta să învețe repede să nu facă murdărie în acel teritoriu. Cumpărați dinainte și vasul pentru hrană, pentru apă, jucării, mijloace pentru îngrijirea blănii, lesă, zgardă, tăbliță de iden-tificare etc. Dacă locuiți la curte, verificați siguranța porții și a gardului și adunați orice ar putea ronțăi, mai ales firele periculoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Pască cu ciocolată
Luni, 18 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă de post mănăstirească
Luni, 18 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Atenție la buzunare!
Pagina a fost generata in 3.2097 secunde