O construcție fără autorizație poate fi legalizată. Aflați cum!

3700
1
O construcție fără autorizație poate fi legalizată. Aflați cum! - constructie-1362345246.jpg
"Am făcut-o pe viteazul și am construit o bucătărioară în curte fără autorizație. Ca să nu mi-o demoleze, aș vrea să intru în legalitate, dar nu știu de ce acte am nevoie. Aurel T."


v v v

Din fericire, există posibilitatea… reparării și a situațiilor de acest fel. Așadar, cei care dețin construcții mai vechi de doi ani realizate fără autorizație și doresc să intre în legalitate, au nevoie de următoarele acte: cerere tip; extras Carte Funciară actualizat, original (nu mai vechi de șase luni) și schița de Carte Funciară; proiect la nivel de autorizație de construire (plan de situație pe ridicare topo vizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară – OCPI Constața, planurile tuturor nivelu-rilor - secțiuni fațade, plan fundații), întocmite conform reglemen-tărilor legale în vigoare - în două exemplare; expertiza tehnică și valorică, în două exemplare.

Asumarea răspunderii

De asemenea, trebuie să prezinte o declarație pe propria răspun-dere că imobilul nu face obiectul unui litigiu aflat pe rolul instanței judecătorești și să facă dovada achitării taxei legale a certificatului de urbanism de dare în folosință, respectiv chitanța de la casieria Primăriei Constanța. Mai este ne-voie și de un acord notarial al proprietarilor imobilelor învecinate în cazul amplasării construcțiilor pe hotar, cât și în cazul în care distanța față de limita de proprietate nu permite executarea lucrărilor de finisaj fără afectarea proprietății învecinate, dar și contractele de la furnizorii de utilități care asigură funcționalitatea construcției (alimentare apă, canal, gaz, energie electrică, energie termică, telecomunicații). La toate aceste documente se va atașa avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, pentru construcțiile neracordate la rețeaua de apă, canal. 


Comentează știrea

zidar
5 martie 2013
vai de noi

la taxele de azi,sunt mai scumpe aprobarile decat constructia in sine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2437 secunde