Rețetă bulgărească
Ochiuri cu iaurt
Ingrediente: 2 căței de usturoi pisați cu puțină sare, o cană iaurt, 8 ouă, 2 linguri oțet, 4 linguri unt, sare, o lingură boia iute pentru ornat, piper proaspăt măcinat, spanac proaspăt fiert, pâine cu coaja crocantă.
Mod de preparare: Se amestecă usturoiul pisat cu iaurtul și se împarte în mod egal între cele patru farfurii individuale. Se sparg cu grijă ouăle într-un vas cu apă clocotită în care s-a adăugat oțetul. Se acoperă vasul și se face flacăra mică. Se gătesc ouăle două-trei minute, până când sunt făcute, mai mult sau mai puțin, în funcție de gust. Se scot din apă cu o spumieră și se scurg bine. Se pun câte două ouă pe fiecare farfurie și se asezonează cu sare și piper, iar deasupra se toarnă iaur-tul. Se topește untul într-o tigaie mică și se adaugă boiaua iute. Se împarte untul cu boia, în mod egal, peste fiecare porție de ouă cu iaurt. Se servesc fierbinți, alături de spanac.
Mod de preparare: Se amestecă usturoiul pisat cu iaurtul și se împarte în mod egal între cele patru farfurii individuale. Se sparg cu grijă ouăle într-un vas cu apă clocotită în care s-a adăugat oțetul. Se acoperă vasul și se face flacăra mică. Se gătesc ouăle două-trei minute, până când sunt făcute, mai mult sau mai puțin, în funcție de gust. Se scot din apă cu o spumieră și se scurg bine. Se pun câte două ouă pe fiecare farfurie și se asezonează cu sare și piper, iar deasupra se toarnă iaur-tul. Se topește untul într-o tigaie mică și se adaugă boiaua iute. Se împarte untul cu boia, în mod egal, peste fiecare porție de ouă cu iaurt. Se servesc fierbinți, alături de spanac.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 24 Ianuarie 2011
Luni, 24 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Vineri, 21 Ianuarie 2011