Partajul, doar prin avocat?

345
Orice îi poate imputa Daria Mișcoci fostului soț, numai nerespectarea cuvântului dat, nu: "Noi am divorțat din cu totul alte cauze, nu m-am simțit niciodată mințită în perioada căsniciei. Din cauza asta, nici n-am făcut partaj la divorț, ne-am înțeles să ne rezolvăm problema cu bun simț, după ce urma să vindem niște bunuri comune. Problema e că soțul avea o afacere, iar din cauza crizei urmează să fie executat silit. El este plecat din țară, la fel și eu, iar afacerea este în România. Mi-a propus să facem acum un partaj corect, ca să se achite față de mine, dar nefiind în țară, nu prea știm ce-i de făcut. Citesc ziarul «Cuget Liber» pe internet, doar sunt constănțeancă. Mi-ar fi de folos niște informații pentru a rezolva urgent acest partaj. Cu mulțumiri!".

Prezența părților nu e necesară

Având în vedere că ne aflăm în fața unei situații în care părțile sunt dispuse să colaboreze în sensul realizării unui partaj prin înțelegere, consilierul juridic Carmen Gigică precizează că aceasta este și forma de preferat, mai ales când se pune problema scurtării duratei procesului și, evident, a costurilor. Practic, prezența părților la termenele fixate de instanță pentru procesul de partaj în România nu este cerută de lege, părțile putând fi reprezentate de avocatul ales în acest sens. Așadar, în condițiile legii, împărțirea bunurilor comune din căsătorie se poate face cu ajutorul unui avocat, desigur împuternicit de cetățeanul român din străinătate numai în baza unei împuternici speciale scrise și nu printr-o înțelegere verbală.

Odată îndeplinite aceste condiții, procesul de partaj se va desfășura, și în acest caz, în mod asemănător cu cele în care părțile (cei doi ex/soți) sunt prezente în proces. Dacă foștii soți vor fi într-adevăr corecți unul cu altul, chiar și riscurile privind localizarea părții adverse în străinătate ar putea fi eliminate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Fun : Cel mai tare martor din proces
Joi, 08 Martie 2012
Stire din Fun : Așa avocat, mai rar…
Pagina a fost generata in 0.2563 secunde