Pască cu ciocolată

645
Pască cu ciocolată - d42df2f4a5087b20ba9e2ebc6c4f4f05.jpg
Pe masa de Paște, pasca are locul ei bine stabilit. Dacă, de regulă, se optează pentru cea cu brânză de vaci, astăzi vă prezentă modul cum puteți pregăti o pastă cu ciocolată, care, în mod sigur va face deliciul celor mici.
Ingrediente: jumătate kilogram aluat de cozonac, 4 ouă, un pahar lapte, o ciocolată de 100 grame, 150 g zahăr, 150 g unt, 2 linguri cacao, o esență de rom, 2 plicuri zahăr vanilat.
Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahăr, folosind mixerul de bucătărie. Se înglobează făina, laptele cald și cacaua. Se pune castronul pe un vas cu apă fierbinte și se freacă în continuare cu mixerul până când amestecul se îngroașă. Se adaugă ciocolata topită într-un ibric (tot pe apă fierbinte), romul și vanilia. Se ia crema de ciocolată de pe vasul cu apă fierbinte, se lasă zece minute să se răcească, apoi se înglobează untul. Se unge o tavă cu unt, se pune aluatul de cozonac pe fundul tăvii și pe margini, apoi crema de ciocolată. Marginile de cocă se ung cu puțin ou bătut. Se dă la cuptor pentru circa o oră. Când aluatul de pe margini devine auriu înseamnă că pasca cu ciocolată este bine coaptă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 18 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă de post mănăstirească
Luni, 18 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Atenție la buzunare!
Pagina a fost generata in 2.9927 secunde