Medicul de gardă

Pe cine afectează aciditatea stomacală

230
Pe cine afectează aciditatea stomacală - 4septmedibun-1378315900.jpg

Articole de la același autor

"Noi cam toți în familie avem proble-me cu stomacul, arsuri în capul piep-tului… Totuși, nu înțeleg din ce cauză un copil de 12-13 ani, hrănit corect, să sufere ca și părinții de aciditate și reflux. O fi de la fructele din perioada asta la copil, mă gândesc… Otilia Barbu". 

Ciudat sau nu, refluxul gastro-esofagian poate să apară la orice vârstă și nici de sex nu nu ține cont, precizează dr. Dănuța Cristescu, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. Pe de altă parte, fiecare caz este unic în felul său, existând per-soane diagnosticate cu reflux, dar care nu acuză arsuri la nivelul stomacului. În schimb, acele persoane pot acuza o durere nedefinită în piept, care ar putea avea legături cu altă afecțiune. Din cauză că nu sunt cunoscute toate elementele care provoacă refluxul gastroesofagian, medicul este de părere că trebuie consultat un specialist, atât pentru depistarea adevăratelor cauze, cât și pentru prescrierea unui regim alimentar și tratament corecte.

Simptomele refluxului

Principalele semne ale acestei probleme sunt regurgitația acidă și pirozisul, care este senzația de ar-sură la nivelul esofagului, pe care bolnavul o resimte în spatele sternu-lui, când conținutul gastric se revarsă în esofag. Referitor la regurgitația acidă, aceasta este un simptom prin care conținutul lichid al stomacului poate să ajungă până la nivelul ca-vității bucale. Important! Pirozisul nu este întotdeauna un simptom pato-logic, putând apărea și ocazional, la persoane perfect sănătoase. Totuși, dacă pirozisul se manifestă circa 15 zile, poate fi considerat un simptom al refluxului gastro-esofagian, situație care impune investigații suplimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 05 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Secretele frumuseții zonei gâtului
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Unde ai voie să faci comerț stradal
Pagina a fost generata in 1.8715 secunde