SFATURI

Concurs Pentru elevii care susțin examene (I)

358
Pentru elevii care susțin examene (I) - e47324640a78ff8b9cd028758bb86dba.jpg
l Pregătește-te din timp pentru examen, nu lăsa pe ultima zi. Este foarte bine dacă vei sistematiza din timp tot materialul de studiu sau vei învăța ceea ce nu ți-a reușit pe parcursul anului  și nu vei lăsa acest lucru pentru ultima zi dinaintea examenului. Un proverb popular spune că lucrul lăsat de azi pe mîine așa rămâne, de aceea este bine să nu amâni pregătirea ta pentru ultima zi, ci să începi pregătirea cu câteva zile înainte de examen.
l Privește examenul ca pe un test care-ți măsoară capacitățile. Examenul este un test în care elevul, studentul își testează nivelul de cunoaștere a materiei acumulate sau a capacităților și competențelor  obținute  într-o perioadă de timp. El este o posibilitate de a întări ceea ce s-a asimilat și nicidecum o posibilitate de a inhiba și  a îngrozi elevul. Însă pentru cei mai mulți elevi, examenul este o ocazie de stres, îngrijorări mari și culminează uneori și cu leșin. Chiar dacă examenul poartă în sine o nuanță emotivă, ea nu trebuie să depășească limita normalului și nu trebuie văzut ca un eveniment groaznic și înfricoșător, cum îl definesc unii.
l Odată ce ai primit testul, citește-l atent și concentrează-te. Ai testul în fața ta, nu căuta să pierzi timp uitându-te ce fac alții sau intrând în panică pentru că nu știi ceva de acolo. Citește foarte atent conținutul itemilor și concentrează-te la cerințele indicate în ele. Atenția și concentrarea sunt elementele esențiale în succesul unui examen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Sos de roșii cu busuioc
Pagina a fost generata in 2.9781 secunde