Pentru o vacanță reușită dacă plecați cu bebelușul (II)

367
Pentru o vacanță reușită dacă plecați cu bebelușul (II) - a045219c760c6f765dfb3c5a6abf54c0.jpg
l Folosiți la prepararea laptelui, a ceaiului și a piureurilor doar apă plată îmbuteliată (fiți siguri că e veritabilă!)
l Este bine să luați cu dumneavoastră un număr suficient de scutece, pentru a nu risca un eritem fesier în cazul schimbării mărcii acestora. Nu uitați nici de șervețelele umede.
l Va trebui să aveți la dumneavoastră o mini-trusă de prim ajutor, din care să nu lipsească: soluție pe bază de paracetamol împotriva febrei sau a durerilor de dinți, plasturi, bandaje, cremă antiseptică, un medicament pentru deranjamente stomacale, o cremă pe bază de hidrocortizon pentru inflamații sau mâncărimi, spray sau cremă împotriva mușcăturilor de insecte, un termometru. De asemenea, luați doar medicamente pe care le-ați administrat copilului, la prescripția medicului.
l Este bine să aveți în agenda dumneavoastră și numărul de telefon al medicului pediatru, care vă cunoaște copilul.
l Nu uitați în niciun caz de jucăriile preferate ale micuțului sau de păturica de care s-a atașat.
l Atenție mare la mâncarea conservată, iar dacă nu ați folosit-o până acum, nu este indicat să faceți astfel de experimente tocmai în concediu. Încercați, în schimb, să preparați piureurile cu care cel mic este obișnuit, să le porționați în borcănele închise ermetic și fierte în bain-marie. De mare ajutor pot fi și preparatele instant din cereale cu legume sau fructe, ușor de preparat și bine tolerate de copii.
l Pentru a avea un concediu nu doar plăcut, ci și odihnitor, ar fi bine să aveți alături și o bunicuță iubitoare, care v-ar mai scăpa de griji, că doar sunteți în concediu și trebuie musai să vă odihniți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Salată de orez cu carne
Sâmbătă, 27 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cititori
Pagina a fost generata in 1.8878 secunde