Pentru sănătatea dumneavoastră

309
Pentru sănătatea dumneavoastră - 9e61dd0a347fa523b56c9f9c7fcb403e.jpg
"Aș vrea să știu dacă, însărcinată în două luni fiind, pot să fac tratamente la stomatolog. Mă mai interesează să aflu dacă radiografiile sunt premise în sarcină. Vă mulțumesc" - Luiza, 27 ani, din Ovidiu.
v v v
Cecilia Bianu Stănică, medic stomatolog (Cabinet medical individual - Policlinica Mangalia, strada Mircea cel Bătrân, nr. 3), atrage atenția că perioada de timp cea mai sigură pentru tratamentele stomatologice curente este trimestrul al doilea de sarcină. În trimestrul trei, de exemplu, se recomandă ca timpul de lucru al tratamentelor stomatologice să fie cât mai scurt, iar medicul să aibă în vedere ca pacienta să-și schimbe cât se poate de des poziția pe scaun, pentru a elimina riscul de hipotensiune.
Referitor la efectuarea radiografiilor, acestea nu se recomandă în perioada sarcinii. Dacă ele sunt însă necesare, trebuie evitate în special în primul trimestru de sarcină, așa-zisa perioadă de organogeneză.
Începând cu al doilea trimestru de sarcină este permisă efectuarea de radiografii, însă numai cu condiția folosirii șorțului protector de plumb, al cărui rol este să reducă radiația periculoasă practic la zero.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Crap la cuptor
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Secrete culinare
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Chifteluțe din pește cu ciuperci
Vineri, 27 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Sarmale cu fasole albă și linte
Pagina a fost generata in 3.2271 secunde