Pentru sănătatea dumneavoastră

347
"Sunt o fire friguroasă și aș vrea să știu ce pot face ca să nu mai fiu așa de sensibilă la infecții în perioada rece? Vă mulțumesc pentru răspuns" – Luciana Hristu, din Năvodari.
v v v
Într-adevăr, dr. Emilian Bratu confirmă că umezeala și frigul sunt factori care ne pun în pericol sănătatea, pentru că organismul pierde mai multă energie în efortul de adaptare la mediu, iar consecința nu este alta decât scăderea imunității. Pentru a ne proteja de frig, însă, ne recomandă o îmbrăcăminte și încălțăminte care să ne asigure confortul termic. Pe de altă parte, și un regim alimentar mai bogat în calorii, cu grăsimi animale și vegetale, proteine de calitate, glucide, va avea același efect.
Totuși, medicul atrage atenția că aceste soluții nu-și vor dovedi pe deplin eficiența dacă nu vom recurge și la câteva exerciții menite să ne pună sângele în mișcare. Astfel, dimineața se recomandă câteva mișcări destinate întregului corp, precum rotiri ale umerilor înainte și înapoi, rotiri ale brațelor, ridicări alternative ale brațelor, genuflexiuni, iar dacă aveți posibilitatea, alergați un pic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Tobă
Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cum să avem un Crăciun fericit
Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Prăjitura de Crăciun
Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Pagina a fost generata in 1.5482 secunde