Pentru sănătatea dumneavoastră

320
Având în vedere că vara și-a intrat în drep-turi, atenția trebuie îndreptată și spre îngriji-rea specială a pielii. Ultimele studii arată că razele ultraviolete sunt principalul factor care cauzează riduri și că trebuie să folosim o cremă-ecran chiar și când este înnorat afară. Spe-cialiștii au și câteva recomandări în acest sens:
l Nefolosirea demachiantului. Uneori suntem prea obosite, alteori de-a dreptul nepăsătoare, însă toate vom plăti pentru această neglijență. Cea mai simplă variantă este folosirea șervețelelor demachiante, mai ales că au apărut în comerț și variante pentru toate buzunarele.
l Spălarea frecventă și agresivă a feței. Acest lucru nu face decât să stimuleze producția de sebuum și să grăbească apariția ridurilor. Spălați-vă de două ori pe zi cu o loțiune specială.
l Stoarcerea coșurilor. Într-adevăr, e foarte greu să rezistăm, dar nu facem decât să întârziem vindecarea. Stoarcerea coșurilor împinge bacteriile mai adânc în piele și ne lasă cu pete roșii pe față. Ce e de preferat: puneți pe coș un strop de pastă de dinți/argilă/suc de lămâie/zeamă de usturoi și se va usca mai repede.
l Bronzul exagerat. E periculos pentru alunițe, pielea se va rida mult mai repede și veți arăta îmbătrânite. O nuanță aurie e foarte frumoasă, dar nu mai mult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă de vară în 15 minute
Pagina a fost generata in 4.4015 secunde