Prăjitură cu ciocolată pentru evenimente speciale

422
Prăjitură cu ciocolată pentru evenimente speciale - 10iuniereteta-1307717748.jpg
Cine poate rezista unei prãjituri cu ciocolatã? Specialã, savuroasã ºi destul de simplu de preparat, din ingrediente la îndemânã, reþeta de mai jos, potrivitã pentru ocazii speciale, poate deveni, de ce nu?, prãjitura casei. Ingrediente: 100 grame de ciocolatã din comerþ, neagrã ºi cu 70% cacao, 100 grame unt, 2 ouã, 120 grame zahãr, 3 linguri fãinã, dulceaþã (de preferat uºor amãruie – cireºe amare, mure, afine). Mod de preparare: 1. Topeºte ciocolata în bain-marie ºi adaugã untul. 2. Separat, bate bine cele douã ouã cu zahãrul ºi adaugã-le, amestecând continuu, peste prima compoziþie, cea de ciocolatã cu unt, dupã ce aceasta s-a rãcorit puþin. Adaugã, la final, fãina, amestecând uºor, dar pânã la omogenizarea completã. Aluatul se lasã la frigider cel puþin douã ore. 3. Împarte aluatul în patru ºi aºazã, pe rând, cu mâna (ca sã fie mai uºor, udã mâna cu apã), fiecare bucatã într-o tavã de chec, alternând, între straturi, câte o linguriþã - douã cu dulceaþã. Se coace maximum 15 minute, în cuptorul încãlzit, la 180 de grade (foc mediu). De reþinut: Poþi înlocui dulceaþa cu nuci, alune ºi/sau migdale prãjite, cu stafide, cereale sau bucãþi de cicolatã amãruie. Se poate pãstra gata preparatã, dar necoaptã, în congelator. Se poate servi cu sirop de vanilie sau cu friºcã, dar este la fel de savuroasã ºi simplã.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă de vară în 15 minute
Pagina a fost generata in 4.3298 secunde