Scumpirile se țin lanț - fructele și cartofii ne usucă buzunarele

400
Inflația anuală a urcat de la 8,34% în aprilie, la 8,41% în mai, în principal ca urmare a scumpirii fructelor proaspete, cartofilor, mierii de albine zahărului și serviciilor de apă, canal, salubritate, reiese din datele furnizate de Institutului Național de Statistică.
În mai, prețurile fructelor proas-pete au înregistrat cel mai mare avans lunar, de 6,71%, devenind astfel cu 29,38% mai scumpe comparativ cu finele anului trecut. Și cartofii au continuat să se scumpească în mai, cu 3,59%. În același timp, prețurile la miere de albine și zahăr au crescut cu 1,41%, respectiv 1,24%.
Toate aceste scumpiri succesive au făcut ca în primele cinci luni ale anului prețul la cartofi să crească cu 35%, iar la zahăr cu 19%. Per ansamblu, mărfurile alimentare erau în luna mai cu 5,3% mai scumpe comparativ cu finele anului trecut.
De cealaltă parte, o ieftinire importantă se observă la ouă, al căror preț a scăzut în mai față aprilie cu 6,41%.
În cazul produselor din grupa mărfurilor nealimentare, prețurile au înregistrat în mai variații de sub 1% față de aprilie, excepție făcând servicii de apă, canal, salubritate, care s-au scumpit cu 1,23%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Iunie 2011
Stire din Economie : Salariile marinarilor se dezgheață
Vineri, 10 Iunie 2011
Stire din Economie : Cutremur la Garda Financiară
Pagina a fost generata in 1.7199 secunde