Pizza carbonara

1575
Pizza carbonara - pizzacarbonara-1346875614.jpg
O pizza mai altfel, inedită prin formă și plăcută prin gust. Mai apropiată de o specialitate alsaciană decât de una italiană, pizza carbonara păstrează în mare caracteristicile unor paste carbonara, dar pe un blat subțire de pizza, rumenit la cuptor. Porții: una. Timp de preparare: 20 de minute. Ingrediente: 110 grame aluat de pizza, o linguriță ulei de măsline, 80 grame șuncă, 3 linguri smântână, o lingură parmezan, un gălbenuș de ou, 2 linguri vin alb, un vârf de cuțit nucșoară, piper proaspăt măcinat. Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiați șunca fâșii. Amestecați într-un castron smântâna cu parmezanul, gălbenușul de ou, nucșoara, vinul și puțin piper proaspăt măcinat. Întindeți aluatul într-o tavă rotundă unsă cu puțin ulei.

Presărați șunca peste blat. Adăugați amestecul de smântână cu parmezan. Introduceți tava la cuptor pentru 10 minute. Pizza carbonara se consumă fierbinte. Pentru un plus de gust, puteți folosi bacon sau pancetta însă, în acest caz, trebuie să o rumeniți 3-4 minute înainte și să o scurgeți de grăsime.


Blat subțire

Dar de ce să nu încercați, de exemplu, să faceți blatul de pizza în casă? Iată cum puteți obține un aluat subțire de pizza. Ingrediente: 300 grame făină, 100 ml lapte, 30 g drojdie bere, 20 g zahăr, un vârf cuțit de sare, 30 g ulei. Mod de preparare: 1. Fărâmițezi drojdia de bere, dizolvi zaharul în lapte cald, apoi le amesteci. 2. Lași la cald să crească drojdia.

3. Într-un castron pui făina și sarea. 4. Adaugi drojdia și frămânți aluatul. 5. Daca este necesar, mai adaugi lapte. 6. Adaugi uleiul și frămânți până se încorporează perfect. Acest blat de pizza îl intinzi subțire și este suficient pentru două tăvi medii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.2905 secunde