Pizza de casă cu blat crocant

1053
Pizza de casă cu blat crocant - pizza-1368685860.jpg
Pizza prosciutto e funghi e o pizza elementară, potrivită pentru toate gusturile, rapid și foarte simplu de preparat. Aluat proaspăt, sos de roșii, felii de prosciutto crudo și de ciuperci, brânză și măsline.


 Ingrediente:
2 porții aluat de pizza (240 grame), 8 linguri sos de roșii pentru pizza,  120 grame mozzarella, 10 felii de prosciutto crudo (sau o altă șuncă), 120 grame ciuperci albe, 16 - 18 măsline (opțional), 2 lingurițe rase de oregano uscat. Mod de preparare: Împărțiți în două ingredientele. Încingeți cuptorul la 220 de grade Celsius. Curățați și tăiați în felii subțiri ciupercile. Răzuiți mozzarela sau tăiați-o în felii subțiri. Întindeți aluatul uniform, în formă circulară, pe o suprafața de lucru pudrată cu făină. Va trebui să obțineți o foaie subțire. Întindeți foaia într-o formă rotundă dacă aveți una (vezi foto) sau pe dosul unei tăvi curate. În ambele cazuri tava se unge cu puțin ulei și, eventual, pentru un efect rustic, se presară puțin mălai. Ungeți aluatul cu patru linguri sos de roșii întins uniform. Presărați mozzarella peste aluat și distribuiți 5 felii de prosciutto completate cu felii de ciuperci. Nu suprapuneți ciupercile peste prosciutto deoarece veți supraîncărca aluatul și îi veți inhiba coacerea. Adăugați opțional jumătate din cantitatea de măsline, mozzarella suplimentar și o linguriță rasă de oregano. Introduceți la cuptor pentru 10 minute. Procedați la fel cu cealaltă pizza. Pizza se taie după ce este scoasă din cuptor cu ajutorul unei role sau un cuțit de bucătărie. Tăiați pizza pe un fund de lemn, nu în tavă. Se servește caldă, cu extra sos de roșii (dulce sau picant, după gust). Timp de pregătire: 10 minute (dacă avețigata aluatul și sosul de roșii). Timp de gătire: 10 minute. Porții: 2 pizze.


Aluat crocant de pizza. Dacă respectați următoarea rețetă, puteți obține un aluat la fel de crocant de pizza ca acela făcut la pizzeria preferată. Ingrediente: o linguriță cu vârf drojdie uscată, trei sferturi cană de apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, un sfert cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri ulei de măsline. Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă și se lasă să crească zece minute. Făina albă și cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul și sarea. Se frământă cinci minute și se lasă să crească până ce aluatul își dublează volumul. Vasul în care crește trebuie să fie uns cu un pic de ulei și apoi acoperit. Acest aluat este pentru două pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se mai lasă să crească în tavă circa zece minute. Se coace în cuptorul preîncălzit, cam 15 minute, la 250°C.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Pizza cu somon afumat
Pagina a fost generata in 0.3506 secunde