Rețeta zilei

Prăjitură cu vișine și cireșe

984
Prăjitură cu vișine și cireșe - da1f30bb11d0f922ee8bf22363e9ce64.jpg
Ingrediente: 500 g brânză mascarpone, 250 g brânză de vacă, 250 ml frișcă, 125 ml iaurt, 6 ouă, 320 g zahăr tos, 300 g vișine, 300 g cireșe, zahăr vanilinat, 180 g făină, 1/2 linguriță de sare, 5 g gelatină, mentă, ulei.

Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se topește la bain-marie. Ouăle se mixează împreună cu 180 g zahăr tos, două pliculețe cu zahăr vanilinat și sare, până când își dublează volumul. Se adaugă făina, se amestecă și compozița rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se introduce în cuptor și se coace la foc mediu circa 10-15 minute. Se îndepărtează hârtia, se taie blatul în două foi și se lasă la răcit. Într-un vas mai mare, se amestecă iaurtul, brânza mascarpone, brânza de vacă și zahărul tos rămas. Se mixează până când nu se mai simte zahărul, se adaugă frișca mixată, gelatina răcită și se amestecă. Se pune o parte din cremă peste o foaie, se suprapune cealaltă foaie și se unge cu restul de cremă. Se decorează cu cireșe și vișine fără sâmburi și mentă. Dacă nu avem cireșe și vișine proaspete, putem folosi fructe din compot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Aperitiv delicios
Pagina a fost generata in 3.267 secunde