Prelungirea contractului de muncă pe durată determinată

261
Prelungirea contractului de muncă  pe durată determinată - 15ianprelungirecontract-1389797790.jpg

Articole de la același autor

"Aș vrea să știu câte contracte de muncă pe durată determinată îmi permite legea?" – întreabă un cititor al ziarului nostru.

v v v

Potrivit ITM, nu se pot încheia mai mult de trei contracte de muncă consecutive pe durată determinată, iar acestea nu trebuie să depășească, din punct de vedere al duratei, 36 de luni.

Tratament egal

Referitor la condițiile de angajare și de muncă, salariații cu contract individual de muncă pe durată determinată nu vor fi tratați mai puțin favorabil decât salariații permanenți, numai pe motivul duratei contractului individual de muncă, cu excepția cazurilor în care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.

Dacă se întâmplă să nu existe un salariat cu contract individual de muncă încheiat pe durata nedeterminată comparabil în aceeași unitate, se au în vedere dispozițiile din contractul colectiv de muncă aplicabil sau, în lipsa acestuia, reglementările legale în domeniu.

În cazul în care contractul individual de muncă pe durata determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.

Important! Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit și după expirarea termenului inițial, cu acordul scris al părților, pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări. De precizat că acesta se poate încheia numai în formă scrisă și cu menționarea duratei pentru care se încheie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6441 secunde