Medicul de gardă

Primele semnale date de ulcer

228

Articole de la același autor

"Probabil că oricine are, la un moment dat, o jenă la stomac, dar nu cred că asta înseamnă că trebuie musai să te gândești la ulcer. Aș vrea să știu dacă ulcerul are semne clare și care ar fi acestea? Vă mulțumesc din suflet, Delia Petre".

Cele mai cunoscute semnale date de ulcerul gastric sunt arsurile resimțite în partea de sus a stomacului. Așadar, dacă aveți astfel de senzații, potrivit dr. Omer Zișan, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, este posibil să fi făcut deja cunoștință cu ulcerul gastric. Dacă arsurile sunt resimțite dimineața și în perioada dintre mese, dacă aceste stări sunt însoțite de senzația de balonare și de greață sau chiar vărsături, ar trebui să mergeți la medic, pentru a afla ce vi se întâmplă cu adevărat. 

Ce este ulcerul? Nimic altceva decât niște leziuni, răni la nivelul stomacului, care apar când secrețiile gastrice, în componența cărora intră o enzimă numită pepsină și acid clorhidric, irită mucoasa stomacală. Ca și factori declanșatori, ulcerul gastric poate fi determinat de un cumul de cauze, printre care vârsta înaintată, consumul exagerat de alcool, fumatul și, nu în ultimul rând, de baza genetică a individului. Tot în categoria factorilor favorizanți ai ulcerului intră și abuzul de antiinflamatoare, administrate pentru a calma durerile de cap sau cele provocate de artrită. Căci toate studiile arată că dacă este luată vreme îndelungată, aspirina poate duce la ulcer sau poate să activeze boala.

Cât privește stresul și alimentația foarte condimentată, ca și cauze ale declanșării ulcerului gastric, medicul ne-a spus că părerile sunt împărțite în această privință, statisticile făcute în acest sens arătând că pacienți cu ulcer nu s-au plâns niciodată că ar fi fost stresați, în timp ce alți bolnavi considerau stresul unicul motiv al ulcerului. Pentru a adopta însă un regim de viață, dar și alimentar echilibrate, este bine să vă consultați cu un medic specialist, după diagnosticarea bolii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : De ce răcesc ușor unii oameni
Luni, 21 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Boala care te obligă să furi
Pagina a fost generata in 1.5529 secunde