Medicul de gardă

Probleme cu gingiile și la tinerețe?

115
Probleme cu gingiile și la tinerețe? - medicproblemegingii-1398448868.jpg

Articole de la același autor

"Fiica mea abia a împlinit 34 de ani și evită să deschidă gura, din cauză că se văd rădăcinile la câțiva dinți și gingiile ei arată urât. Îi este frică să meargă la dentist și lasă lucrurile așa. Eu am 58 de ani, dar  n-am așa ceva. De la ce provin problemele astea la tinerețe?" - întreabă o cititoare.


Percepția multora este că problemele majore care țin de sănătatea gingiilor sunt rezervate persoanelor mai în vârstă. Ceea ce, în mod normal, așa ar și trebui să fie. Din păcate, în ultimii ani, potrivit medicului stomatolog Loredana Stănică, retragerea țesutului gingival, o afecțiune destul de severă, își poate face debutul înainte de vârsta de 40 de ani, chiar și la 35 de ani. Așadar, când vorbim despre retracție gingivală, medicul consideră că persoanele care sesizează așa ceva trebuie să ia legătura imediat cu stomatologul. Totul, din cauză că dacă nu se prescrie la timp tratamentul adecvat, boala va avansa, iar gingiile se vor putea retrage astfel încât rădăcinile dintelui să se vadă cu ochiul liber. Ca să nu mai vorbim că există situații și mai grave, când dinții încep să devină mobili. Dată fiind gravitatea situației, persoanele care observă astfel de trans-formări să nu amâne prezentarea la un consult stomatologic. 


Forme de tratament
Înainte de a demara tratamentul, este imperios necesar ca stomatologul să depisteze cau-zele care au determinat retragerea gingiilor, având în vedere că acestea sunt diferite. Partea rea este că din ce în ce mai mulți tineri se plâng de această boală a danturii, posibil și din cauza unui periaj agresiv, făcut pe fugă, a unei igiene dentare deficitare, a acumulării de tartru etc. Referitor la adulți, statisticile arată că trei din patru suferă de retracție gin-givală. Chiar și în aceste condiții, puțini sunt cei care merg la medic în faza incipientă a bolii, ignorând că nu fac decât să-și complice și mai mult situația. Iar asta îi va obliga să scoată și mai mulți bani din buzunar pentru tratament. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.821 secunde