Rețetă culinară spaniolă

Concurs Pui cu șofran și scorțișoară

681
Ingrediente: 2 kg pui tăiat în 8 bucăți, 2 căței de usturoi mărunțiți, un vârf de cuțit șofran, o linguriță pudră scorțișoară, o linguriță sare, 2 lingurițe făină, 2 lingurițe oțet de vin roșu, 2 linguri ulei de măsline, 1/2 ceașcă vin alb, preferabil demi-sec, 2 ficăței de pui tocați mărunt sau 1/2 dintr-un cub de supă de pui.
Mod de preparare: Într-un castron mic amestecați usturoiul, șofranul, scorțișoara, sarea, făina, oțetul și uleiul de măsline, până când se obține o pastă. Frecați bucățile de pui cu acest amestec și puneți-le fie într-un vas, una lângă alta, fie într-o pungă sigilabilă, ca să se marineze cel puțin 45 de minute (preferabil 24 ore) la congelator. Încălziți cuptorul la 200 grade. Coaceți bucățile de pui timp de 30 de minute. Adăugați vinul și ficățeii de pui și mai coaceți 30 de minute. Verificați dacă puiul e făcut înțepând carnea cu vârful unui cuțit: dacă este copt, iese un lichid limpede.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8463 secunde