Veterinarul pe recepție

Puiul de pisică, înțărcat la două luni

2014
Puiul de pisică, înțărcat la două luni - 17aprilieveterinarcopy-1334686762.jpg
"Ne-a promis o rudă că o să ne dea un pui de pisică abia născut, însă a fost categorică: abia peste două luni o să-l vedem, pe motiv că nu trebuie înțărcat mai devreme. Glumește sau chiar e valabilă teoria asta?" (Venera Lungu).
v v v
Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu vă felicită că vă interesează subiectul, stimată doamnă Lungu. Totul, din cauză că un pui de pisică înțărcat prea devreme riscă să aibă probleme de adaptare, dar și medicale după ce va crește. Un lucru este clar, puiul de pisică simte nevoia să fie în preajma mamei sale, a… fraților sau a oricărui alt animal de companie mai mult, de exemplu, față de un câine. Acestea fiind datele, medicul veterinar a precizat că ar fi bine ca puiul pe care urmează să-l primiți de la ruda dumneavoastră să stea alături de mama sa cel puțin două luni de la naștere, dacă nu se poate mai mult.
Printre problemele de sănătate pe care le-ar putea avea pisoii luați prea devreme de lângă mama lor se numără o sensibilitate crescută, în general, o digestie dificilă, chiar tendințe spre rahitism. Dacă, totuși, este înțărcat înainte de opt săptămâni, puiul va trebui să primească suplimente alimentare, în general, o hrană cu mai multe proteine și minerale. Cu toate că puii de pisică nu aud în primele zile de viață, iar o perioadă de 12 zile după naștere nu văd, datorită reflexelor cu care sunt înzestrați, reușesc să găsească sursa de mâncare cu ajutorul mamei lor. Mai mult, se recomandă ca puii să nu fie atinși de oameni cel puțin până la vârsta de trei săptămâni. După această vârstă însă, chiar se recomandă să fie mângâiați și răsfățați de oameni. Totuși, mare grijă la copii, care au nevoie de supraveghere în preajma puilor de pisică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Durerea de stomac la copii
Pagina a fost generata in 2.2621 secunde