Veterinarul pe recepție

Rahitismul la câinii de companie

572
Rahitismul la câinii de companie - caine-1375160675.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Simona Onofrei, după cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, principala cauză care duce la instalarea rahitismului canin este carența de vitamina D. În aceste condiții, nu e de mirare că absorbția calciului în intestin este deficitară, iar consecințele sunt dintre cele mai nedorite. De asemenea, insuficienta depunere a calciului în oase duce la decalcifierea acestora. Medicul avertizează însă, că atâta vreme cât boala nu evoluează brusc, stăpânii animalelor de companie ar putea fi induși în eroare de comportarea patrupedelor și, în aceste condiții, nu cer părerea unui specialist.

Simptome. Din pricina durerilor care se produc la nivelul articulațiilor, animalul începe să se deplaseze din ce în ce mai greu și să nu țină pasul cu creșterea corespunzătoare vârstei. Apoi, este posibil ca la un moment dat să apară și îngroșări ale labelor, articulațiilor picioarelor, care se pot deforma în timp.

Necesitatea tratamentului. Dacă stăpânul nu sesizează problemele, iar animalul nu primește tratamentul necesar la timp, există riscul curbării coloanei sale vertebrale. De aceea, ideal ar fi să mergeți cu câinele la un veterinar, pentru a afla în timp util dacă este vorba despre rahitism ori altă boală. Nu de alta, dar rahitismul dă o serie de complicații, cu repercusiuni asupra tuturor organelor câinelui, care îi pot altera serios starea generală de sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Cetățenești : De unde provine  mirosul greu al câinilor
Vineri, 07 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Tunsoarea câinilor de rasă
Luni, 25 Februarie 2013
Stire din Eveniment : A MURIT mușcată de câinele său
Pagina a fost generata in 0.4106 secunde