Remedii împotriva sforăitului

366
Dacă în familia dumneavoastră suntei cel care sforăie, atunci este foarte probabil să fiți cel care are parte de cel mai mult somn. Pentru binele familiei, dar și al armoniei din casă, încercai următoarele măsuri preventive.

Ridicați puțin capul patului, punând câteva scânduri sau altceva pe acea parte a patului

Dormiți pe o parte. Bineineles, nu există nicio garanie că vei rămâne în această poziie, dar cel puin începei de acolo adormind cu o pernă în brae. Există un motiv foarte bun pentru a nu dormi pe spate: dacă stai pe spate cât dormii, limba și vălul palatin stau pe partea din spate a gâtului, blocând trecerea aerului.

Pentru a evita dormitul pe spate, putei aborda problema folosind o minge de tenis. Coaseți un mic buzunar pe partea din spate a bluzei de pajama și puneți în el mingea de tenis. Atunci când, în somn, vă vei rostogoli pe spate, mingea de tenis vă va deranja, făcându-vă să vă întoarcei înapoi pe o parte.

Deblocai nasul

Tinei-vă nasul deschis folosind leucoplast nazal, care poate fi cumpărat din farmacii. S-ar putea să arătai ciudat, dar cine vă privește? Urmai instruciunile de pe ambalaj i prindei unul dintre leucoplaste pe o parte a nasului înainte de a adormi. El funcionează prin ridicarea i deschiderea nărilor cu scopul de a îmbunătăi respiraia.

Facei o gargară cu apă de gură cu mentă (o picătură de ulei de mentă la un pahar de apă) , pentru a micșora mucoasa nasului i a gâtului. Acest lucru este folositor în mod special dacă sforăitul este un lucru temporar provocat de o răceală sau alergie.

Facei faă alergiilor

Pentru a vă desfunda nasul, reducei alergenii din dormitor (praf, mătreaă de animale, mucegai), dând cu aspiratorul pe podele i perdele. Schimbai frecvent aternuturile i feele de pernă.

Dacă știi că sforăitul este o problemă sezonieră, încercai ceai de urzică, recomandat pentru calmarea inflamaiilor provocate de alergiile la polen. Bei până la trei căni pe zi, o cană chiar înainte de culcare. Nu mancai ceva greu sau nu consumai alcool cu mai puin de trei ore înainte de somn. Renunai la fumat. Fumul din tutun irită mucoasele, aa că gâtul se umflă,micorând diametrul căilor aeriene. Aerul uscat poate să contribuie la sforăit. Un umidificator în dormitor poate să menină umiditatea necesară aerului. O altă tactică este să inspirai abur. Chiar înainte de culcare, umplei un castron cu apă foarte caldă, punei un prosop peste cap și inspirați pe nas timp câteva minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6415 secunde