Remedii inedite pentru durerile de spate

114
Remedii inedite pentru durerile de spate - siteremediispate-1410980517.jpg
Probabil că atunci când simțim dureri de spate, primul nostrum gând este să luăm un medicament analgesic. Însă, potrivit specialiștilor Click sănătate, durerile și inflamațiile pot fi ținute sub control și printr-o alimentație echilibrată, în care un loc important să-l ocupe atât legumele, cât și fructele și cerealele. Prezentăm, în continuare, o scurtă listă a alimentelor care ar trebui să ocupe un loc de cinste pe mesele persoanelor care au dureri de spate:


Cartoful. Sucul de cartof ajută la eliminarea toxinelor și reprezintă un â remediu împotriva reumatismului. Se administrează două lingurițe de suc proaspăt, obținut din cartofi cruzi, înainte de mesele principale. Decoctul obținut din fierberea a 30 g de coajă de cartof, strecurat și băut zilnic, e o sursă de săruri minerale și un foarte bun detoxifiant.


Dovleacul. Sucul proaspăt extras din dovleac, amestecat cu o linguriță de miere poate fi consumat zilnic pentru ameliorarea durerilor de spate și reducerea inflamațiilor reumatismale. Tratamentul trebuie să dureze cel puțin trei luni.


Țelina. Consumată crudă sau sub formă de extract din semințe, țelina are  efect tonic asupra stomacului și rinichilor și ajută la detoxifierea organismului. Se administrează 5-10 picături, într-un pahar cu apă fierbinte, înainte de masă.


Miezul de nucă. Nucile, bogate în săruri de zinc, magneziu, sulf, fier, calciu și vitaminele A, B și E, au o mare valoare energetică. Se recomandă consumarea zilnică a miezului de la șase nuci, dar nu pe fugă, ci mestecate foarte bine. Cataplasmele cu frunze de nuc, de asemenea. aplicate local, calmează durerile reumatice.


Lămâia. Bogată în vitamina C, lămâia este un foarte bun antioxidant, are efect antiinflamator, ajută la detoxifierea organismului și acționează ca un diuretic natural. Bolnavii de reumatism ar trebui să consume sucul a 2-3 lămâi pe zi pentru ca tratamentul să aibă rezultatele dorite.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Remedii la îndemână pentru stomac
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Iritațiile bebelușului
Pagina a fost generata in 3.8313 secunde