Remedii simple pentru îngrijirea mâinilor

190
Remedii simple pentru îngrijirea mâinilor - siteremediimaini-1398610970.jpg
Felul cum arată mâinile preocupă orice femeie și nu numai. Dacă aveți mâini sensibile și nu reușiți să le păstrați catifelate, Clic.ro  recomandă câteva rețete care contribuie din plin la catifelarea mâinilor. Iată câteva dintre ele:


Ulei de migdale pentru mâini crăpate. Se folosesc: 4 linguri ulei de migdale și zeama de la 2 lămâi. Se amestecă uleiul cu sucul de la citrice. Aplicați pe piele și masați mâinile astfel încât preparatul de ulei să intre bine în piele. Este bun și ca tratament pentru erupții cutanate, herpes, zona zoster, psoriazis și lupus. Ajută chiar și la albirea sau decolorarea pielii închise la culoare.


Rețetă cu lapte bătut. Aveți nevoie de jumătate de cană cu lapte bătut, jumătate deccană cu apă distilată caldă, o linguriță ulei de migdale. Apoi, într-un castron, amestecați toate ingredientele cu telul sau furculița. Înmuiați-va bine mâinile în amestecul obținut timp de 15 minute, după care clătiți-le și uscați-le cu un prosop.


Amestec de zahăr și apă (sau ulei de măsline). Spălați-vă mâinile într-o soluție făcută din zahăr și apă în părți egale. Sau, mai bine, puteți amesteca în părți egale zahăr și ulei de măsline, după care masați mâinile cu amestecul obținut.


Fulgi de ovăz. În loc de săpun, utilizați faină de ovăz pentru spălarea mâinilor. După ce v-ați clătit și ați șters mâinile, frecați-le cu faină de ovăz uscată, pentru a absorbi umezeala. 


Portocale și lămâi pentru mâinile aspre. Într-un castron mic adăugați câteva felii de portocale și câteva felii de lămâie în proporții egale. Frecați mâinile cu amestecul de citrice, până simțiți că a ieșit sucul din felii. Clătiți mâinile cu apa călduță, apoi ștergeți cu un prosop moale. 


Miere. Mâinile uscate sau crăpate pot fi vindecate prin masare dimineața și seara cu miere de albine. Lăsați mierea pe mâini timp de 3 minute, după care clătiți mâinile și le uscați bine. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Remedii la îndemână pentru stomac
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Iritațiile bebelușului
Pagina a fost generata in 1.6086 secunde