Medicul de gardă

Poliartrita. La ce ajută diagnosticarea timpurie

179
Poliartrita. La ce ajută diagnosticarea timpurie - medicpoliartrita14fb-1392386522.jpg

Articole de la același autor

"Mama stă la țară, are de tânără reumatism, se tot dădea cu alifie, iar acum a dat în poliartrită. Reumatologul a certat-o că a ajuns prea târziu la un specialist și i-a spus că dacă venea din timp, alta era situația. Abia mai merge. Eu știu că artritele astea nu se vindecă nici cu tratament, te târăști cu ele toată viața. Gabriela F.".
v v v
Din start, cei care susțin că au dureri reumatismale, ar trebui să știe că dacă iau legătura cu un medic specialist încă de la primele simptome și le respectă recomandările, au toate șansele de vindecare. În această idee, dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, a ținut să puncteze că, deși nu este vorba despre o afecțiune simplă, lucrurile pot fi ținute sub control și în cazul poliartritei. Pe de altă parte, confirmă că dacă persoanele afectate, deși resimt dureri, nu se prezintă la medic, riscă să devină invalide și să suporte consecințele de rigoare. Fără a dori să sperie pe nimeni, medicul atrage încă o dată atenția că așa-zisele simptome reumatice nu trebuie trecute cu vederea, autotratate cu tot felul de alifii, dimpotrivă, sunt un semnal clar că trebuie să mergem la un specialist.
Șansele de vindecare. Cât privește percepția unora că, și tratată, poliartrita nu se vindecă, medicul ne-a explicat că suferinzii de poliartrită au șansa de a reveni la o viață normală, de a-și menține locul de muncă, dacă au parte de o diagnosticare precoce a bolii. Așadar, terapiile în această boală sunt cu atât mai eficiente, cu cât sunt prescrise în fazele incipiente, de aceea le recomandă celor care simt dureri articulare la nivelul mâinilor, al picioarelor, să se prezinte cât mai devreme la un medic reumatolog. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Bolile picioarelor copiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Vă dor umerii?
Pagina a fost generata in 1.6739 secunde