Medicul de gardă

Ce faceți dacă lucrarea dentară vă provoacă dureri

319
Ce faceți dacă lucrarea dentară vă provoacă dureri - 30octmedicul-1383144926.jpg

Articole de la același autor

"Am făcut economii pentru o lucrare, n-am avut dureri în timpul tratamentului. În schimb, am dureri acum, după vreo patru luni de la fixarea protezei. Tot aștept să-mi treacă, dar nimic! Ce se mai poate face în situația asta? Sper că nu e nevoie de o lucrare nouă! Cu stimă, Ana G.".

v v v

Din păcate, se poate întâmpla, din tot felul de motive, unele care țin chiar de pacient, ca după finalizarea unei proteze dentare, pacientul să acuze dureri sau să aibă o senzație suportabilă de jenă în timpul masticației. După cum ne-a explicat medicul stomatolog Loredana Stănică, în astfel de situații, nu trebuie lăsat să treacă timpul, în ideea că durerile vor dispărea de la sine. Dimpotrivă, este nevoie de prezentarea de urgență la stomatologul care a făcut lucrarea. Este obligația lui să examineze proteza, să analizeze dacă nu cumva situația a fost provocată de posibili factori externi sau dacă este vorba de dureri în zone învecinate, care creează confuzie pacientului. Abia după ce se va lămuri că nu se pune problema unor cauze externe, medicul stomatolog va recomanda pacientului o radiografie. Apoi, în funcție de rezultatele acesteia, tratamentele se vor relua.

Verificări periodice. Ideal ar fi ca după fixarea protezei, pacienții să fie chemați de stomatolog, pentru consult, cel puțin de două ori pe an. De asemenea, este bine de știut că, în general, pentru a nu-și pierde funcționalitatea, proteza dentară trebuie schimbată după aproximativ cinci ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Vă dor umerii?
Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Durerile abdominale nu trebuie ignorate
Pagina a fost generata in 1.0111 secunde