Remedii naturiste pentru întărirea oaselor

2994
Remedii naturiste pentru întărirea oaselor - ceai-1362003628.jpg
Buna funcționare a organismului depinde în măsură covârșitoare de sănătatea oaselor. Vă prezentăm câteva remedii naturiste, a căror eficiență pentru fortificarea sistemului osos și refacerea cartilagiilor a fost dovedită în timp:


Mărarul, o ideală sursă de calciu. S-a constatat că semințele de mărar au cea mai mare concentrație de calciu dintre toate alimentele, o linguriță cu semințe conținând mai mult calciu decât o cană cu lapte. Tinctura de mărar înlătură durerea și stimulează regenerarea țesutului cartilaginos. Rețetă: Peste 100 ml de alcool de 50 de grade, adaugă trei lingurițe de pulbere de mărar. Lași la macerat nouă zile, după care filtrezi. Tratamentul durează 21 de zile. Bea de trei ori pe zi, înainte de mese, câte o linguriță dizolvată în 100 ml de apă.

Sucul de roșii previne osteoporoza. Bucătăresele care se respectă nu duc lipsă de suc sau de pastă de tomate. Pe lângă gustul bun pe care-l dau mâncărurilor, sunt și foarte sănătoase. Consumul zilnic de suc de roșii scade riscul instalării osteoporozei. Două pahare pe zi cu suc de roșii conțin 15 mg de licopen, suficient pentru fixarea calciului în oasele fragile și pentru întărirea lor. Rețetă: Spală roșiile, taie-le și curăță-le de partea verde. Dai prin mașina de tocat bucățile de legume și atașezi dispozitivul special pentru suc de roșii. Dacă vrei să-l conservi pentru iarnă și să-l folosești în cure, pune sucul la fiert cam o oră și jumătate și adaugă-i sare după gust.Când spuma de deasupra începe să dispară, produsul este fiert și se poate turna, fierbinte, în sticle.

Pulbere cu coji de ouă și miere. Se știe că vitamina D ajută la absorbția calciului în oase. Se găsește în ouă, fructe uscate ca migdalele, fisticul și semințele de floarea-soarelui. Rețetă: Îți trebuie coji de ouă, pe care le speli bine, le lași la uscat, le macini și apoi le amesteci cu miere. Cantitatea de miere trebuie să fie egală cu praful rezultat din coji. Lași amestecul la macerat șapte zile și iei câte o lingură dimineața, înainte de micul dejun.

Miezul de nucă întărește oasele. Miezul de nucă se folosește fărâmițat bine, altfel stomacul nu reușește să-l digere, fiind recomandat întrucât conține acizi Omega 3, care contribuie la reținerea calciului în oase. Rețetă: Amesteci un pahar cu miez de nucă pisat cu stafide, caise uscate și cu 300 g miere. Iei câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de masă. La fel de bun este și un amestec format din cantități egale de miez pisat, cașcaval ras și stafide.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.7941 secunde